Dunaújváros

2016.11.17. 18:55

Toborzó: cserkészeket várnak a soraikba

Dunaújváros- A Szent Miklós Cserkészcsapat toborzót tart november 19-én, szombaton 14 órától a dunaújvárosi római katolikus plébánián.

Körmendi Erzsébet

- Szívesen látunk minden érdeklődőt, szülőt és fiatalt egyaránt! Keressük, várjuk a városban és környékén élő cserkészeket, hogy legyenek ismét aktív tagjai a mozgalomnak! Csapatunk öt éve működik rácalmási székhelyjel, jelenleg közel negyven taggal. Zánkára a Cser-Készen az életre táborokba tavaly és az idén is közel száz rácalmási, dunaújvárosi és kulcsi fiatal jutott el közreműködésünkkel, az Erzsébet-program támogatásával és a Magyar Cserkészszövetség szervezésében. Kivisszük a gyerekeket a természetbe, önkéntes és karitatív munkákat végzünk. Megtanítjuk őket hasznos és érdekes dolgok mellett közösségben tevékenykedni, játszani - mondja Blau Sándor csapatparancsnok.


A cserkészek már készülnek az idei betlehemi műsorra Fotó: amatőr felvétel

A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől függetlenül. A cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma. Több mint 200 országában 38 millió, a Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 10 ezer cserkész tevékenykedik.

- Célunk segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak, egészségesek legyenek, megtalálják a helyüket a világban. Képesek legyenek az önnevelésre, legyen hitük, erkölcsi tartásuk, legyen igényük jót tenni. Ennek érdekében ifjúságnevelést végzünk önkénteseink segítségével, a helyi közösségekkel együttműködve. Hétéves kortól mindenkit várunk sorainkba, aki nyitott elveinkre és tevékenyen részt vállal a közössége életében - tette hozzá Blau Sándor.

A cserkészet pedagógiai alapjait több mint 100 éve fektette le az angol Robert Baden-Powell - a kiscsoportos rendszeren és a cselekedve tanuláson alapuló cserkészmódszer aktuálisabb, mint valaha!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!