Dunaújváros

2016.05.20. 19:09

Közzépontban a vasmű

Dunaújváros – Pénteken délután a Váci Mihály utcai Posta előtt tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció helyi szervezete.

Szabó Szabolcs

A párt helyi vezetője, Mezei Zsolt elmondta, a múlt héten csütörtökön szavazott arról az Európa Parlament, hogy az EU képes-e megvédeni a kínai dömpingtermékektől az európai acélgyártás érdekeit vagy sem. Az EP képviselők mintegy 83 százaléka szavazott a kínai termékek korlátozása ellen. Mezei felvetette, hogy kérdéses a jobbikos és az MSZP-s képviselők és képviselőjelöltek munkahelyvédelmi érvelése, hiszen e két párt Európa parlamenti képviselői a szavazás során tartózkodtak.

– Akik tartózkodtak, vagy nemmel szavaztak, azok nem támogatják a Dunaferr dolgozóit, és a dunaújvárosiak ellen voksoltak – tette hozzá az időközi választáson induló dr. Huszti Zsolt. A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott: örömteli, hogy nem a fent említett képviselők szavazatán múlt, hogy az európai acélpiac megkapja-e a szükséges védelmet a kínai acéldömpinggel kapcsolatban. Ám ettől függetlenül, jobb ha az ember tisztában van azzal, hogy kikre is számíthatnak a vasműs dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!