Dunaújváros

2016.01.08. 18:35

Barbara boldog új éve

Dunaújváros – Ismerkedik örökölt és felújított lakásával Jovány Barbara. A vak lány a költözködés előtti stádiumban van.

Pekarek János

Mindannyiunknak szerzett már örömöt fürdőkád – dehogy Jovány Barbara, az az egyedülálló, vak leány, akit régi olvasóink már jól ismernek, mennyire tud örülni az élete első, önálló lakásába beszerelt, adományképpen kapott sarokkádnak, az megható...

Tegnap is a lakásában, szó szerint a kád simogatása közben értük utol. Barbara teljes boldogságához azért még hiányzik néhány dolog, amelyek nélkül még nem költözhet be nagyanyjától örökölt, barátai és a város önkormányzata támogatásával felújított kétszobás lakásába. Még hátra van a beépített szekrények rendbehozatala, a villanytűzhely, a hűtőszekrény sincs a helyén, és a legnagyobb hátralévő munka kétségtelenül az új konyhaszekrény elkészítése. Ezt egy asztalosmester csinálja, aki a meglehetősen szűkös hely és Barbara ugyancsak az átlagnál kisebb testméretei alapján gyártja le a szekrényt. Ha mindez megvan, jöhet a költözködés– amelyhez a városi tűzoltók és rendőrök is felajánlották segítségüket. Barbara általunk küldi újévi jókívánságait mindenkinek, aki segítette!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!