Dunaújváros

2015.09.28. 17:44

25 éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: A papírgyár dolgozói igen kedvelték Horváth Gáspár Sirály éttermét

Dunaújváros – Bezárták a sörgyári dolgozókat, akik így választottak üzemi tanácstagot. Más főzött a papírgyári konyhán.

Pekarek János

Tervpályázat a Duna-hídra: a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium tervpályázatot ír ki a Dunaújváros fejlődését és jövőjét jelentős mértékben befolyásoló, e térségben létesítendő közúti Duna-híd helyének és közúti kapcsolatainak megoldására – írta huszonöt évvel ezelőtt lapunk elődje, A Hírlap.

A tervpályázat célja, hogy kellően átgondolt, számításokkal alátámasztott elgondolások, javaslatok álljanak mielőbb rendelkezésre, hogy közülük kiválasztható, vagy több pályázat elemeinek felhasználásával kidolgozható legyen a legjobb változat.

Volt sör – lett vállalati tanács. Bezárták a dolgozókat. A Kőbányai Sörgyár helyi kirendeltségénél különös eset történt. A szóbeszéd szerint bezárták a dolgozókat, s mindaddig nem engedték haza őket, amíg nem választottak vállalati tanácsot. Mint minden pletykának, természetesen ennek is volt, van valóságalapja. Egy parányi különbséggel: nem vállalati tanácsot, hanem tanácstagot kellett választani. A dunaújvárosi kirendeltség vezetője, Bordás Bertalan nem is tagadja, valóban bezárta az ajtót. Amikor a helyi dolgozók a jelenléti ív aláírása után távozni akartak, úgy döntött: nem kockáztatja meg egy sikertelen választás után újabb gyűlés összehívását, mert már túllépték határidőt.

Kenyértörésre vitte a dolgot a vendéglátó vállalat és a papírgyár. Az ellentét az üzemi konyha működtetése körül bontakozott ki. A papírgyár dolgozói a döntés szerint kedvelték a Horváth Gáspár által vezetett Sirály éttermet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!