Dunaújváros

2015.08.30. 09:29

Készül az aula és sportcsarnok is lesz - Két kilencedikes osztállyal folytatja a Pannon

Dunaújváros - Nagy erőkkel dolgoznak a kivitelező szakemberei azon, hogy minél előbb elkészüljön a Pannon Oktatási központ új, összekötő épületszárnya, az aula.

Körmendi Erzsébet

Jelentős intézménybővítés kezdődött ezen a nyáron a Pannon Oktatási központban. Az intézmény első gimnáziumi osztályának ballagására elkészült az új, nyitott közösségi tér, térköves udvar. A gépkocsival megállás sem jelent már gondot a POK környékén, hiszen új parkolóhelyeket is építtetettek.

Nyáron a fedett résszel, az aulával folytatják, amely összeköti a főépületet a lelendő új iskolai épületszárnnyal. Funkcióját tekintve pedig az ünnepségek, tanulmányi versenyek és más rendezvények helyszínéül szolgál majd szeptembertől, és jelenlegi szerkezetkész állapotában már a körvonalai is látszódnak. Baráth Gyula, a POK igazgatóhelyettese kalauzol bennünket a beruházási területen. Mutatja, hogy megváltozik az intézmény központi berjárata: a Diófa utca felőt, az eddig használaton kívüli faragott nagy székely kapun központi szerepet kap mostantól, hiszen azon keresztül járhatnak majd be a diákok. A főépületnek ezen az oldalán van minden, az új közösségi tér, arra nyílik majd az aula hatalmas, forgó ajtós üveg bejárata, és az új épületszárny, valamint a szabadtéri udvarnak ezen a térfelén, csak a másik végében vannak a sportpályák is. A főépület eddig megszokott hátsó bejáratát megszüntették, már csak az aulán keresztül lehet a Diófa utcán keresztül eljutni a tantermekhez. A büfét is átköltöztetik az új zsibongó részbe, helyére költözik a pénztár, mert a gazdasági résznek bővülnie kellett a nagyobb ügyfélforgalom miatt.

Borgulya Zoltán igazgatótól korábban megtudhattuk azt is, hogy hamarosan hozzákezdenek a tornaterem építéséhez is. Az elképzelések szerint a szeptemberben induló tanév első heteiben a testnevelési órákat a szabadban lévő kosárpályájukon, az uszodában, a konditermükben tartják.

Az aulával és a tornacsarnokkal együtt hozzákezdtek az iskola új épületszárnyának kialakításához is. Az igazgató szerint ebben a részben kap majd helyet a könyvtár, két tanterem, valamint a tanári szoba. Külön szakköri helyiséget is kialakítanak, ahol nyelvi labor, természettudományi, irodalmi, és zenei műhely működik majd.

Az új tanévet már két kilencedikes osztállyal, összesen nagyjából 150 gimnazistával kezdik, a tanévnyitó holnap reggel 9 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!