Dunaújváros

2015.04.27. 17:58

25 éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: Szovjetek az MDF-nél

Dunaújváros – Társadalmi munkában dolgozott tovább a városi tanács elnöke és helyettese huszonöt éve.

Pekarek János

Lemondott a tanácselnök – írta a Dunaújvárosi Hírlap 1990. április 27-i számának címoldalán. Dr. Varga Lajos tanácselnök és Bognár Ferenc tanácselnök-helyettes hivatalosan is bejelentették, hogy lemondanak megbízatásukról, és amennyiben megkapják a testület hozzájárulását, társadalmi megbízatásként látják el teendőiket. Fejes László általános tanácselnök-helyettes már korábban bejelentette tisztségviselői posztjáról, valamint végrehajtó bizottsági tagságáról való lemondását, mert pályázat útján elnyerte a jelenleg tanácsi felügyelet alatt álló IKVGV igazgatói állását. A tanácsülés mindezt megszavazta.

A Magyar Demokrata Fórum dunaújvárosi szervezetének kezdeményezésére az MDF helyi irodájába látogattak el a városunkban állomásozó szovjet alakulat parancsnokai, valamint a Déli Hadseregcsoport képviselője. Illéssy István újonnan megválasztott országgyűlési képviselő a találkozóról elmondta, hogy a korrekt, tárgyilagos légkörben lezajlott találkozón többek közt szóba került a dunaújvárosi szovjet laktanya sorsa is. Mint ismeretes, az előzetes tervek szerint jövő év januárjában vonul ki városunkból az itt állomásozó szovjet alakulat. Illéssy elmondta: oktatási központot, afféle egyetemi-főiskolai várost szeretnének létrehozni a laktanya helyén.

Útjavítás a Pentele városrészben. Salakszórással soron kívül megjavíttatja a tanács azokat a Pentele városrészi burkolatlan utcákat, amelyekben lehetetlenné válna a járműközlekedés egy kiadós eső után. A három hétig tartó munkát már elkezdte a Dunaújvárosi Vízi Társulat. Kimaradnak ebből a javításból a Venyimi út és a Szilágyi Erzsébet út közötti utcák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!