Dunaújváros

2015.02.24. 16:45

A szocialisták szerint a Fidesz átverte a választópolgárokat

Dunaújváros - Felül kellene vizsgálni a város által vállalt feladatokat, mert mindegyikre nem elég a pénz, így az MSZP.

Pekarek János

– Ennek a költségvetésnek az egyetlen pozitívuma, hogy határidőre elkészült: ez viszont nem a városvezetés, hanem a polgármesteri hivatal szakapparátusának érdeme! – kezdte a Dunaújváros 2015-ös költségvetéséről szóló sajtótájékoztatóját kedden délután Pintér Attila, a Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének elnöke. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz több pénzt ígért az önkormányzatoknak az őszi helyhatósági választás előtt. Ezt az ígéretét azonban nem tartotta be a párt vezette kormány, mondta Pintér.

Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke a költségvetést kritizálja. Fotó: A. G.

Szám szerint: a város tervezett bevételei mintegy 420,5 millió forinttal csökkennek az idén (ez mintegy 5 százalékot jelent), vagyis: vagy stagnálni fog minden, vagy csökkenni, de nem lesz jelentős előremozdulás, jegyezte meg az MSZP helyi elnöke. Kiemelte: több mint 20 százalékkal csökkennek a tervezett szociális kiadások, ami különösen súlyosan érinti majd a rendszeres szociális segélyeket, a lakásfenntartási és az adósságcsökkentési támogatásokat. Szintén forrásokat von el a költségvetés a kulturális tevékenységtől, a polgármesteri hivatal intézményeitől és a helyi közösségi közlekedéstől, ami rossz tendencia, mondta Pintér. Összességében a város költségvetése pénzhiánnyal küzd, a bevételek nem fedezik a feladatellátás költségeit, a város egyre rosszabbul működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!