Dunaújváros

2013.04.21. 12:47

Tervszerűen kátyúznak

Több mint négyszáz kátyú javítására kapott megbízást az önkormányzattól a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.

Az útburkolat javítását csak az elmúlt tíz napban tudta elkezdeni az önkormányzati cég, az elhúzódó tél, és amiatt, hogy az aszfaltgyártó üzemek is csak április közepétől kezdték meg a termelést. 

Mint az a DVG-től kapott közleményből kiderül, az ősszel és télen elvégzett ideiglenes javításokat és az új felfagyásokat ütemterv alapján javítja ki a cég műszaki ágazata, amelynek tizenhat szakembere a jobban igénybe vett főbb útvonalakkal kezdte a  kátyúmentesítés tíz napja. Két helyszínen  párhuzamosan haladva már elvégezték az Építők útja, a Vasmű út, a Kodály Zoltán utca, a Dózsa Gy. út, Budai Nagy Antal út és Skála közötti rész, és az Aranyvölgyi, Baracsi és Szilágyi utak csomópontjában a javításokat.

Az Építők útján és környékén mér végeztek a kátyúzással (Fotó: Vohlmann György)

A hét végéig a Dózsa György út, Skála áruház, Városháza tér közötti szakasz, valamint a Papírgyári út - Vámudvar és vasúti aluljáró közti szakasz aszfaltvágása, bontása és beton útburkolatalap javításával végeztek, amelyek április 22-én hétfőn ezek az úthibák is megkapják végső aszfaltburkolatukat.   

A cég elképzelései szerint április 22. és április 26. között a Déli és Béke városrész, az Újtelep, valamint a Kertváros területén végezik el a javításokat. Április 29. és május 04. között a Barátság városrész, a Felső és Alsó Duna-part, valamint a Technikum városrész területén javítják az úthibákat. Május 06. és 17. között pedig a Római és a  Dózsa II. városrész valamint az Óváros Százlábú hídig terjedő szakasza következik.  A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt Műszaki Ágazatának dolgozói köszönik a városlakók segítő- és megértő hozzáállását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!