Dunaújváros

2012.11.05. 08:48

Ősszel, télen kimondottan fontos a jó vágás

A párás, nyirkos idôben sokaknak feltűnhet, hogy hajukkal több gond van, mint nyáron: nem állnak „normálisan” a tincsek, akárhogy is szárítgatják, fésülik őket. Pedig van megoldás.

Lovász Lilla

Az őszi levegő páratartalma, hidege igen sok galibát okoz az ember fején. Van, akinek ilyenkor „összeugrik” a haja, hiába a reggeli egyenesre szárítás, az első kint töltött tíz perc után rakoncátlan hullámokba csap át a frizura. A férfiak borzas hajkoronája sem nyújtja a legszebb látványt, ráadásul a szálak jobban töredeznek ilyenkor, s míg a széltől kiszáradhat a haj, a sapkaviseléstől viszont a zsírosodás gyorsabb. Az ember attól tart, örökre búcsút mondhat a fényes, selymes, lágy tincseknek. Kretz Erika azonban javasol egy módszert, amellyel hatékonyan csökkenthetők az időjárás hajra gyakorolt rossz hatásai. – Érdemes az első nyirkos napoknál szerét ejteni egy melegollóval történő hajvágásnak. A módszer lényege abban rejlik, hogy a megfelelő hőmérsékletre melegített ollóval olyasmit érünk el a hajszálaknál, mint amikor annak idején a nagypapa gyufával megolvasztotta a cipőfűzőnk végét. Az, ha még emlékszünk, nem bomlott tovább, a haj vége pedig ehhez nagyon hasonlóan zárul le – magyarázza a fodrász hölgy. Kiderül, a hagyományos vágásnál a hajvégek lezáratlanok maradnak, így minden egyes surlódással roncsolódnak, s a környezeti ártalmanak sem állnak ellen. A melegvágásnál más a helyzet. Valójában egy icipici „bunkó” keletkezik a hajszál végén, ami nem engedi, hogy az kettéhasadjon, szálkásodjon. Így bennmarad a hajban az éltető nedvesség, s a vitaminok. – Utóbbiról nem árt egy mélyápoló pakolással is gondoskodni, ám az eredmény magáért beszél – mosolyog Erika: akár hónapokig sem kell a fodrász felé nézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!