Dunaújváros

2012.10.08. 19:07

Védelmi gyakorlat csütörtökön Rácalmáson

Rácalmás - Katasztrófavédelmi gyakorlat lesz csütörtökön Rácalmáson: feladatokat kell végrehajtani a kisváros több intézményében, utcájában.

Körmendi Erzsébet

A Hankook Tire Magyarország Kft. meghatározója Rácalmás társadalmi-gazdasági életének. Ugyanakkor a gumiabroncsgyár úgynevezett felső küszöb értékű veszélyes ipari üzem is. A szervezett, hatékony védekezés - a lakosság megóvása - érdekében Rácalmás rendelkezik külső védelmi és veszélyelhárítási tervvel, valamint polgári védelmi tervvel és szervezettel is.
A tervekben leírtakat időnként gyakorolni kell, ezért a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság úgy döntött a kisváros polgármesterének egyetértésével, hogy védelmi gyakorlatot tartanak október 11-én, csütörtökön reggel nyolc órától délután kettőig. A rendőrség, a Hankook, a tűzoltóság, az önkormányzat, a város civil szervezetei és az önkormányzat intézményei vesznek részt a   kárfelszámolási, mentési és befogadási gyakorlatban. A feladatokat a Jankovich-kúriában, a művelődési házban, a Venyimi, a Martinász, a Vasvirág, a Rózsa és a Jázmin utcában hajtják végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!