Dunaújváros

2012.10.10. 18:12

Emléktábla őrzi Lévay Éva hivatástudatát

Dunaújváros - A város vezetői, meghatározó személyiségei szerdán emléktábla avatásával adóztak tisztelettel és szeretettel Lévay Éva tevékenységének és hivatástudatának.

Körmendi Erzsébet

A Lelki Egészség Világnapján Lévay Éváról emlékeztek meg ma délelőtt az Egészségmegőrzési Központnál. A tavaly december 27-én elhunyt kiváló szakember húsz évig vezette az általa megálmodott és megteremtett központot abban az épületben, amelyben gyermekként óvodába járt. A testi-lelki egészség fontosságát tartotta szem előtt, ezért dolgozott mindig. Szakmaszerető, kiváló embereket gyűjtött maga köré  - aktív irányító volt, mégis  visszafogott,  szeretett a háttérben maradni.



Hozzá méltó szerény és emberi volt a mai ünnepség, amelyen Cserna Gábor szeretetteljes szavakkal méltatta Lévay Éva munkásságát, Adamis Anna dalát idézve kezdte és zárta gondolatait: "Ha a csend beszélni tudna..."
A polgármester sorolta az Egészségmegőrzési Központ érdemeit is, például azt,  milyen nagy eredményeket értek el a drogprevenció területén, és felidézte  a pillanatot, amikor a kollektíva átvette a  Dunaújváros Ifjúságáért-díjat, s  utána boldogan állt össze a fotóhoz: Lévay Éva középen, hátul vigyáz rájuk, szeretettel öleli  kollégáit.

 Kleinné Németh Judit intézményvezető-helyettes leplezte le az emléktáblát, amelynél a résztvevők közül sokan egy-egy szál virággal adóztak Lévay Éva emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!