Dunaújváros

2012.09.21. 16:20

Új bejárattal, műalkotással büszkélkedhet a Pannon Oktatási Központ

Dunaújváros - Új alkotások szimbolizálják a Pannon Oktatási Központban a fejlődés folytonosságát, a diákjaik igényességre, értékteremtésre nevelését.

Körmendi Erzsébet

Pedagógusok, diákok, szülők,  művészek és a vendégek gyűrűjében avatták fel a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumának míves főbejárati kapuját pénteken délelőtt. A  tanulók műsorával kezdődött a színvonalas ünnepség. Az intézmény igazgatója, Borgulya Zoltán köszöntötte a résztvevőket.

A Pannon Oktatási Központ hat évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a tudásra éhes polgárok előtt, az intézmény magángimnáziuma pedig idén szeptemberben másodszor fogadta a középiskolai tanulmányaikat megkezdő kilencedikeseket, mondta az igazgató. Fiatal intézményként a hagyományépítés útját járják - a kívülállók, valamint  a jövő nemzedéke ítéli majd meg tetteik értékét. A cél egyértelmű: maradandó értéket teremteni, átadni a legnagyobb  hatalmat, a műveltséget.

Ennek szellemében adta áldását az intézményre Stermeczki András, lelkész. Utána Borgulyáné Antal Zsuzsa fenntartó, Sztankovics László önkormányzati képviselő, a díszes kaput tervező és alkotó művész, Nemes Ferenc  közösen vágta át a szalagot, és tárta szélesre az intézmény bejáratát. Az igényesen kialakított udvarban, az épület falánál folytatódott a program: leleplezték az oktatási központ alapítókövét, valamint az épület falán, Agárdi Kovács Attila  művét, amely a tudást, a szellemi kultúra fontosságát jelképezi. Mert - hangsúlyozta az igazgató - fontosnak tartják, hogy  az intézményükben tanuló diákokat az igényességre, a környezetük megbecsülésére neveljék, a tudás megszerzésére ösztönözzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!