Dunaújváros

2012.08.09. 16:03

Tizenöt éves a Baracs Néptáncegyüttes, táncos ünnep lesz

Baracs - A Baracs Néptánctáncegyüttes három éjjel és három nap tartó mulatsággal ünnepli megalakulásának tizenötödik évfordulóját augusztusban.

Körmendi Erzsébet

A táncegyüttes vezetője, Suplicz Mihály sajtótájékoztatón invitált minden népzenét, néptáncot és mesejátékot kedvelő gyermeket, fiatalt és felnőttet a jubileumi programsorozatukra, amely augusztus 24-25-26-án lesz két dunaújvárosi helyszínen, az MMK-ban és a Bartókban.
Az idén hatvanéves Vasas mellett a semmiből nőtte ki magát a Baracs Néptáncegyüttes az elmúlt tizenöt év alatt.  Szívvel-lélekkel táncoló tagjai bizonyították elkötelezettségüket a tánc iránt, a magyar népmeséken alapuló népszerű interaktív gyermekműsoraikat imádja a közönség.
A jubileumi sorozat első napját a táncháznak szentelik majd kivilágos virradatig az MMK aulájában. A második napon  két mesejátékot láthatnak a kicsik és a nagyok a Bartókban. Zárásként  helyi és környékbeli táncosokkal karöltve adnak ízelítőt a baracsiak az elmúlt tizenöt év autentikus néptánc és táncszínházi terméséből, Leltár címmel.
Régen dédelgetett álom megvalósításába kezdenek szeptembertől: szenior együttest alakítanának MMK-s bázissal, tagja lehet bárki, aki szeretne néptáncolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!