Dunaújváros

2012.08.15. 17:11

Rendért, tisztaságért - Városőrök járják a közterületeket

Dunaújváros - Az önkormányzattal és a munkaügyi központtal karöltve csütörtöktől újraindította a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és annak közfoglalkoztatási cége a Rendezett Dunaújvárosért programot.

Körmendi Erzsébet

Hosszú János, az RNÖ elnöke elmondta a szerdai sajtótájékoztatón - amelyet a közfoglalkoztatottak jelenlétében tartottak -, hogy a városőrök révén Dunaújváros közrendjének és közbiztonságának javítását szolgálják, továbbá elősegítik a tisztább, rendezettebb közterületi kép kialakítását. A tavalyihoz hasonlóan a mostani program is három és fél hónapos lesz, megvalósítása során együttműködnek a városháza szociális osztályával, a rendőrséggel, a Városvédő Polgárőrséggel, a közterületfelügyelettel és a munkaügyi központtal. Közösen válogatták ki a munkanélküliek közül azt a 42 foglalkoztatottat, valamint két diszpécsert, akik csütörtökön munkába állnak.

A programot az önkormányzat finanszírozza két forrásból: 85 százalékot az állam biztosít a MÁK-on keresztül, 15 százalékot pedig a költségvetésből tesznek hozzá a központi pénzhez.

Hosszú János szerint az iskolkezdéskor segítenenek majd a forgalom irányításban, és az illegális szemétlerakás visszaszorítását is célul tűzték ki.

A program szakmai irányítója Bánkuti Zsolt, a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Kft. ügyvezetője elmondta, hat körzetre osztották a várost, és a városőrök két műszakban reggel héttől este nyolc óráig járják a területet. Céljuk a közterületi gondok, bűesetek megelőzése, a lakók biztonságérzetének javítása, a segítséget kérők panaszának továbbítása. Láthatósági mellényben lesznek, forduljanak hozzájuk bizalommal, tette hozzá az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!