Dunaújváros

2012.08.26. 19:36

Kézilabda: rapszodikus teljesítményt nyújtott a D. Kohász

Dunaújváros - A Kohász Kupa zárónapján, szombaton délelőtt már csak két mérkőzés volt hátra. A Siófok a BSE Főgáz gárdájával, utána pedig a D. Kohász a Vác együttesével játszott.

Jankó Árpád

Jó esetben - ehhez persze a hazaiak  győzelmére  lett volna szükség - kupagyőztesként zárt volna a dunaújvárosi csapat. Ámbár az igen erős  kerettel rendelkező váciak nagy falatnak látszottak.
Az előmeccsen hiába vitézkedtek a fürge BSE-kézilabdázó hölgyek, végül a Siófok felőrölte a fővárosi újonc együttest:  Siófok-BSE 33-23.


Ezután a D. Kohász -Vác  találkozót is a két szőke hölgy, Pech Katalin  és Vágvölgyi Mária vezényelte le.
Nem szívesen látták a hazai szurkolók, hogy  Gulyás István edző váci gárdája  sorozatban használta ki a kohászos lányok hibáit. Eredményesen védekeztek, és a lerohanásaik ellen nem volt ellenszer.  Lám-lám ilyen kevésen múlik a  a komoly fölény. Már 11-6-ra vezetett a váci formáció, amikor a fiatal Csapó Kyra  állt be a kapuba, és büntetőt hárított!

Továbbra sem tudott mit kitalálni az újvárosi együttes. A gyatra támadójáték végén a válogatott  Triffa Ágnes könnyedén hárította a lövéseket, és  indult a gyors kontra.  Szinte minden meglódulás után nyúlhatott a hálóban pihenő labdáért  Sanela Knezovics. Már 14-7-re vezetett  a tanácstalannak látszó hazaiak ellen a váci gárda. Ekkor már görcsösség, önbizalom hiánya is jellemezte a Kohász kézilabdáját. Nem véletlenül vezetett a szinte  fél gőzzel  játszó vendégcsapat a félidő végén 15-9-re.


 Talán ez a fölény el is bágyasztotta a   váciak koncentrálását, mert a fordulást követően  egyre  jobban kézilabdázott a  Kohász.  Pisák Renáta a kapuban nagyszerű védéseivel adott társainak mintát, és ők vették is a lapot. Csökkent a  váci előny (17-15 oda). Sőt, a 47. percben ki is egyenlített a küzdő, munkásruhába öltözött hazai gárda. Ekkor már nem   játszott  Ferling Bernadett,  mert megsérült a válla.  Ezután a  meglepődött Vác csapata szenvedett, de  alaposan. A belelkesedett  újvárosiak  az utolsó percben ismét  egyenlíthettek volna, de nem sikerült.  Így eggyel nyert a Vác, amely egy félidő előnyt kapott a Kohásztól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!