Dunaújváros

2012.07.13. 15:50

Viharkárok a Rómain: szeméthalmok, letört ágak

Dunaújváros - Számos nyoma maradt még városszerte a szerda éjszaka érkező viharnak. Csonkolt fák, szemétkupacok és letörött faágak a köztereken.

Szabó Szabolcs

Komolyabb anyagi kárt ugyan nem okozott, ám bőven ad munkát a közterületek tisztaságáért felelős szerveknek a szerda éjszakai vihar.
A tűzoltók már csütörtökön reggel megkezdték a veszélyessé vált faágak kezelését.

Péntek délután a város számos pontján találkozhattunk még  a szerda éjszakai vihar nyomaival: letört ágak, szeméthalmok és törmelék. Bár a város köztisztaságáért felelős cégek és nonprofit szervezetek munkatársai az utóbbi két napban is keményen dolgoztak, a következő napokban is bőven adódik majd tennivalójuk.
A Római városrészben, a Móra Ferenc iskola mellett található játszóteret szinte betemették a kisebb faágak és a levelek. A közeli utcákban pedig több kitört fa jelzi ma is a hétközepi vihar elvonultát.
A Duna-parti fasorokat is megtépázta a viharos erejű szél. Komolyabb, a közlekedést is befolyásoló helyzet ugyan nem alakult ki az alsó Duna-parton, ám a hétvégi kirándulóknak érdemes lesz vigyázni az erdős-bokros területen.
Az időjósok szerint szombaton délután hidegfront éri el Dunaújváros és környékét, ez heves záporokkal és viharos erejű széllel köszönt ránk. Érdemes lesz vigyázni.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!