Dunaújváros

2012.07.06. 06:15

Szociális kartográfia

Dunaújváros - Dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnökének bölcs útravaló gondolatai után letette a képviselői esküt Nagy Zoltánné a csütörtöki közgyűlés elején.

Körmendi Erzsébet

Az ünnepélyes percek, majd az azt követő napirendi korrekciók és  rendőrségi beszámoló után Cserna Gábor polgármester nyomatékosan közölte egy közterületfoglalási engedély kapcsán: többé nem fordulhat elő, hogy hetven napot kell várni egy kérelem, engedély kiadására.  Pintér Tamás jobbikos képviselő elmondta, az összefogás jó példája az a sok segítség, amelyet a kiserdőnél történt tragikus gyalogos gázolás óta egy család kapott. Képviselői kérdésekre válaszolva Szepesi Attila alpolgármester elmondta: a Dunanett  Kft. elhárította a felszámolási veszélyt, így nem sikerült másnak megszerezni a helyi szolgáltatási területet.

A  költségvetési rendelet módosításához Szabó Zsoltnak akadt hozzáfűznivalója. "A módosítással elismerik, hogy bajban van a város", mondta a képviselő.

Gondolják át újra a második félévi feladatokat, amelyekre még nem vállaltak kötelezettségeket kérte Pintér Attila.

A szemétszállítási díjakat szabályozó rendelet módosításakor Szepesi Attila javaslata kapott közgyűlési támogatást. Lényege: augusztustól 7,8 százalékkal emelkednek a díjak.  A szociális szolgáltatásokra kidolgozott koncepcióhoz kapcsolódva a képviselők egyetértettek Pintér Tamás javaslatával, és ez alapján a szakembereknek október 1-ig el kell készíteniük a város szociális térképét.

Bizonyára figyelembe veszik majd a gazdasági alpolgármester javaslatát, aki kérte, sorolják külön a kötelező és a vállalt szolgáltatásokat, hogy a költségvetés ismeretében felelősséggel tudjanak dönteni a vállalásokról. Sportos témák után a Volán menetrendmódosítása volt még fajsúlyos téma, Kismoni László jegyezte meg egyebek mellett azt, hogy a mostani javaslat is szűkítést tartalmaz, aminek nem örülnek majd a lakók. Jó hír viszont: Hingyi László javaslatára tárgyalnak arról, hogy a 24-es gyakrabban járjon le a Szabadstrandra a nyári hónapokban. 


Bizottsági személycserékről döntöttek

A közgyűlés zárt ülésen a gazdasági, a pénzügyi, valamint az oktatási bizottság tagjává választotta Hingyi László képviselőt. A most megválasztott Nagy Zoltánnét kinevezte az idősügyi és szociális tanácsnoki helyre, továbbá megválasztotta a szociális és az ügyrendi bizottság tagjának. Lejárt az önkormányzat által delegált két tag megbízása a HF Formula Kft. felügyelő bizottságában, ezért Horváth Tamást és Szilasi Sándornét választotta a posztra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!