Dunaújváros

2012.05.14. 05:29

Nagy hét a Petőfiben

Dunaújváros - Öt nemzet képviselőivel együtt ünnepli a negyvenedik tanévét a Petőfi Sándor Általonos Iskola ezen a héten.

Mihovics József

Angol, észt, lett, osztrák és szlovén városok iskoláinak küldöttségeit látja vendégül keddtől a Petőfi iskola, a két éve zajló, hat országot összefogó Comenius program záró rendezvényeként. A szerencsés véletlennek, nomeg az előrelátó tervezésnek is köszönhetően a gloucesteri, vosui, liepajai schleedorfi és zselizniki iskolák éppen a jubileumi év zárórendezvényének idején viszonozzák a petőfisek korábbi szakmai látogatásait.

A hangsúly a Comenius program estében a szakmaiságon van, hiszen ennek célja éppen az volt, hogy a résztvevő országok iskolái megismerhessék egymás oktatási rendszereit, tanulmányi programjait és szokásait is, megosszák egymással tapasztalataikat. Most harmincnégy külföldi pedagógus és tíz általános iskolás diák ismerkedik a magyar, közelebbről is a dunaújvárosi oktatási rendszerrel négy napon át, rendkívvül sűrű program keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!