Dunaújváros

2012.05.19. 06:17

Az ebsétáltatók nem mindig ügyelnek. Az édesanyák sem...

Dunaújváros - Lakótelepi kutyatartásból ritkán születik békesség. Leginkább a kutyások tehetnének ezért: a többiek inkább elviselők. De akad azért más is egy telepen.

Pekarek János

"Kutyaharapást szőrivel", tartja a népi mondás. Ami, sajnos, a kutyaugatásra nem alkalmazható.

Márpedig Béke-városrészi olvasónk, aki a Földes Ferenc ligetnél lakik, éppen erre panaszkodott esztendővel ezelőtt a városházán. A két nagy, tízemeletes kövérház között rendszeresen sétáltatott kutyák természetszerűleg megugatják egymást, valamint a füvön ugrándozó rigókat, továbbá  az arrajáró embereket.

Mindez a hatalmas falfelületeken, így olvasónk, óriási visszhangot kelt! Ami kétségtelenül igaz.

A városüzemeltetési és fejlesztési igazgatóság munkatársai viszont az érvényben lévő jogszabályok alapján csak azt válaszolhatták neki, hogy a megjelölt helyen a kutyasétáltatás nem tilos. A városi közterületfelügyelők csak annyit tehetnek, hogy rendszeresen ellenőrizni fogják, vajon úgy sétáltatják-e a kutyákat, ahogyan kell: a szükséges felügyelet mellett, s hulladékukat összetakarítják-e?

- Eltelt egy év, és semmi nem változott! - szögezte le olvasónk a minap, szerkesztőségünkben. Amihez hozzátartozik, hogy a kutyasétáltatás ott továbbra sem tilos. Annak módja pedig többnyire a kutyasétáltatók kulturáltságán múlik, dacára minden ellenőrzésnek.

Ha már nálunk járt, még egy észrevételét megosztotta velünk olvasónk. Nevezetesen azt, hogy a közelben lévő, úgynevezett uniós játszótéren a gyerekeiket kísérő anyukák, miközben a padokról kísérik figyelemmel csemetéiket, rendszeresen dohányoznak. Ami nem éppen példamutató! Lásd: kulturáltság...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!