Dunaföldvár

2016.08.12. 17:20

A dunaföldvári kertbarátok nyári utazásai

Dunaföldvár - Mozgalmas és gazdag nyaruk van a dunaföldvári Kertbarátoknak. Nemcsak munkában és termésben, hanem programokban és élményekben is.

L. Mészáros Irma

A több mint száznegyven fős egyesület tagjainak egy csoportja július közepén egy hetet Németországban, a Fekete-erdőben töltött, de átruccantak Svájcba és Franciaországba is. (Látnivalókban gazdag útjukról későbbi írásunkban beszámolunk.)

A kertbarátok egy csoportja júliusban Németországban járt, ahonnan átruccantak Svájcba, valamint Franciaországba is
Fotó: L. Mészáros Irma

Augusztus elején több mint negyvenen - kisgyermekesek és idősebbek - öt napig nyaraltak Cserkeszőlőn. Nem ez volt az első alkalommal, hogy együtt mentek a fürdőhelyre, de most hosszabb időt töltöttek igazi kikapcsolódással, pihenéssel. A Lipták Tamás vezette csoportból az idősebbek elsősorban a gyógyvízzel és a fürdő szolgáltatásaival kényeztették magukat, a fiatal szülők a hét gyermekkel egy szarvasi kirándulást is beiktattak a programba: sétáltak az arborétumban, hajókáztak, megnézték a Vízi Színház mesejáték-előadását is.

Augusztus közepén pedig Erdélybe utazik egy húszfős kertbarát csoport, de szeptember első napjaira is jut majd program, ugyanis Dunaföldvár német testvérvárosának, Weikersheimnek a hagyományos őszi fesztiváljára, a nagyszabású Karve-re kaptak meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!