A DH egypercese

2015.06.11. 15:40

Negyvenhárom korty

A Los Angeles-i Ray’s and Stark bár egyik itallapjában 43 oldalon keresztül 10 ország ásványvíz-különlegességeit kínálja a vendégeknek, a tételenkénti 8-20 dolláros kategóriában – olvasom egy, a vízsommerlierek – azaz kóstolók – nehéz munkáját bemutató cikkben.

Szabó Szabolcs

Világunk abszurd kettősségét jelzi, hogy míg a távoli L.A.-ben 43 oldalon keresztül böngészhetjük a csúcsvizeket, addig egy ENSZ-jelentés szerint a világon hat emberből egynek nem jut tiszta ivóvíz. Sokat hangoztatott jóslat, hogy ha ilyen mértékben növekszik a Föld névre hallgató bolygón ivóvíz felhasználás, akkor pár évtized múlva már nem csak az olajért dúlhatnak majd regionális háborúk, hanem a napi ivóvízért is.

Készleteink fogyóban, a Föld vízkészleteinek csupán két százaléka iható, öntözhető édesvíz. A problémát tetőzi, hogy az egyre gyarapodó emberiségnek egyre több élelmiszerre és ivóvízre lesz szüksége. Becsüljék hát meg a szerencsések, hogy 43 oldalon át kortyolhatják az életet adó csúcsvizeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!