Azonosulni vele

2018.07.05. 06:45

Bájos, vagy inkább bosszantó?

Emlékszem, pár évvel ezelőtt egy magazinműsor foglalkozott azzal a jelenséggel, amikor a rajongók annyira beleélik magukat egy sorozat vagy egy film cselekményébe, hogy összemossák a fikciót a realitással.

Tóth Alexandra

Így történhetett például, hogy a „Barátok közt”-ben Berényi Miklóst megformáló Szőke Zoltánt megállította egy idős néni a boltban, hogy bánjon már kedvesebben szegény Nórikával. S más színészeket is láttak már el magán­életi jótanácsokkal. Megközelítés kérdése, hogy ez mennyire bájos vagy bosszantó, az viszont már túlmutat a naiv televíziónézői viselkedésen, ami Ahmed Bestet érte, aki a Star Wars híresen közutálatnak örvendő Jar Jar karakterét játszotta a Baljós Árnyakban. A támadások következtében súlyos lelki problémái adódtak a színésznek, bár neki nem kellett attól félnie, hogy filmbeli fizimiskája alapján fogják felismerni az utcán. A Bajlós Árnyak azonban nem ért el akkora közönségsikert, hogy az megérjen egy mély depressziót bárkinek is csak azért, mert a néző kiválóan tud azonosulni a szereppel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!