dh egypercese

2018.05.24. 06:45

Istent játszó emberek

Ismét kutyacsempészeket fogtak el a rendőrök Zala megyében. Egy személy­autó csomagtartójában csaknem harminc, különböző fajtájú kiskutya taposta egymást.

Tóth Alexandra

A levegőtlen, bűzös térben Olaszországig kellett volna utazniuk a kölyköknek. Kivétel nél­kül mind beteg volt, de egyébként sem biztos, hogy túlélték volna az utat a viszonteladóig. A csempészeknek, szaporítóknak azonban még így is megéri. Pár hetes, apró francia bulldogok, csivavák és uszkárok indultak útnak azért, hogy egy távoli országban leendő „felelősségteljes” gazdájuk pénztárcáját kíméljék olcsó, beteg kis testükkel, és ugyanígy utaznak még számos más jármű csomagtartójában Magyarországon is, miután megszülettek valami nyúlketrecben, borzalmas körülmények között. Persze erre nem gondolunk, amikor az adok-veszek oldalakon „olcsó fajtatiszta” kiskutyát keresünk, mert inkább támogatjuk a szaporítókat, mint a legális tenyésztőket. Igaz, a bevizsgált kölykökre tovább kell félretenni, de hát ugye minek. Ezek csak kutyák, az emberek pedig szeretnek istent játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!