a DH egypercese

2018.03.19. 06:45

Kenegeti hájjal – Mi az egészség nagy titka?

A fogyasztói társadalom egyik szent grálja az egészség. A legtöbben szeretnék megfejteni, mi is az egészség nagy titka, mit is kell tennünk, ennünk, innunk annak érdekében, hogy a gonosz kínokat és nyavalyákat távol tartsuk.

Szabó Szabolcs

Forrás: Pixabay

Az igény pedig keresletet, azaz piacot szül. Ahol kereskedelmi rés van, ott gombamód cseperedni kezdenek a guruk, a tuti tippek és a csodamegoldások. A romantikus regényekből vett alapfogás szerint a fent nevezett guruk többsége jó és rossz, azaz üdvös és üldözendő élelmiszerekre osztja fel mindazt, ami a csemegepulton megtalálható. Tőkeerősebbje saját élelmiszeripari gyártósort és terítő hálózatot is gründol, hogy az egészség útjára tévedt fogyasztó el ne kanászodhasson a mindennapokban. A mögöttünk hagyott hosszú hétvégén kezembe akadt pár életmód-tanácsadással habosított receptes füzet a múlt század ´90-es éveinek közepéről. A kiadvány démoni főhőse az állati zsiradék volt, amely hizlal, rákot okoz és mellékhatásként nyomorba is dönt. Kacarásztam ezen vagy fél órát, mert épp a „legújabb” kutatásokat szemléztem disznózsír kategóriában. A leglényeg: a disznózsírt mára rehabilitálták. Csupa egészség, fittség, miegymás. Sőt, még a depressziót is enyhíti. Egy kis szalonnapörccel lefojtva mindenképp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!