A DH EGYPERCESE

2017.12.28. 06:45

Ha nem oda érvényes

Már régóta tudjuk, a japánoknál bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is.

BALLA TIBOR

Forrás: Shutterstock

Fura egy nép, talán nem is erről a bolygóról származnak. Most ismét egy olyan hír járja be a világsajtót, amely bebizonyítja: sajátos gondolkodással élnek. Több mint négyórás repülés után visszafordult Los Angelesbe a japán All Nippon Airways (ANA) Tokió Narita repülőterére tartó járata, mert a gép fedélzetére egy olyan utas keveredett, akinek nem arra a járatra volt jegye. A gépen egyébként 226 utas ült.

Az ABC7 hírcsatorna értesülései szerint a Boeing 777-300ER repülőgép mintegy 8 óra 20 perces repülést követően biztonságban leszállt Los Angelesben. Ezután a repülőtéri rendőrség eltávolította az érintett utast a repülőgép fedélzetéről. A hatóságok szerint az illető véletlenül keveredett rossz repülőgépre.

Képzeljük csak el, mi történt volna, ha mindez egy valaha volt Malév-járaton történt volna! Nyilván nem a légitársaság vállalta volna fel a több, mint 11 órás plusz repülési idő költségeit, nem beszélve annak a 225 utasnak a kártérítését, akik így minimum nyolc órával később érhettek volna úti céljukhoz. De még ennyi késés sem volt elegendő, ugyanis a sikeres landolás után nem csak a gép műszaki felkészítését kellett kivárniuk az utasoknak, annál lényegesen többet.

Ugyanis a menetrend szerint 11 órát repült Los Angeles – Tokió járat csak másnap tudott újra elindulni Japánba, mivel feltehetően a személyzetnek a 8 órás repülőút alatt lejárt a munkaideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!