A DH EGYPERCESE

2017.12.29. 06:45

Gyermeki értelem

A minap uszodában voltam. Letempóztam a kitűzött penzumomat a szokásos idő alatt. Kényelmesen, nyugodtan.

TŐKE KATALIN

Szombati napokon ezt megengedhetem magamnak. Nem sietve töltöm el az időt ilyenkor. Figyelem az embereket, és sokszor tapasztalok aranyos, érdekes helyzeteket. Így volt most is.

Végeztem, s már a tusolóból jöttem ki. Az öltözősoron egy édesanya két szöszi lányával készülődött befelé. Az egyik kislány úgy nyolcéves forma lehetett, húgocskája két-három év közötti. Mint minden kisgyerek, ő sem tudott nyugton maradni – látszódott rajta az izgalom -, így az első adandó alkalommal futkározni kezdett. Aztán odaszólt szülőjének: Anya, olyan gyorsan futok, ahogy a lábaim!

A nagy testvér azonnal reagált, nem morcosan, csak a nyolcévesek tudásával: Ennek semmi értelme!

Én anyukával összenéztem, egymásra mosolyogtunk, és valahogy egyszerre mondtuk ki: De! Bizony van értelme! A tesó erősen gondolkodott, ráncolta a homlokát...

Lehajoltam hozzá, s azt mondtam neki: Tudod, amikor kicsi voltam, nekem anyukám egyszer azt mondta: „Nem vagy kicsi. Olyan nagy vagy, hogy a lábad leér teljesen a földig!” Ez a mondás teljesen hasonlított a húgocskád édes megjegyzésére.

A nagyobbik lányka erre felpattant és nevetve futott tesója után, átölelte a kicsit, és ezt mondta neki: tényleg van értelme, gyermeki értelme! Aztán visszakísérte öltözni tovább, és segített neki, hogy édesanyja is elkészülhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!