A DH egypercese

2017.06.14. 16:49

Legyél tulajdonos!

Az elmúlt napokban sok bosszúság ért. Szó szerint nem tudom, melyik ujjamat harapjam.

Tőke Katalin

Sajnálatos haláleset miatt végképp felnőtt lettem. Ügyintézés sokaságába keveredtem. Csinálom is, csinálnám is, a szolgáltatóknak fizetni akarok, de ha lehet, csak egyszer.

Azonban banki rendszerünk nem feltétlen készséges ebben a témában. Merthogy a számla, amiről az utalásokat indítottuk eddig, ahhoz nekem csak meghatalmazotti hozzáférésem van. Ez annyit jelent, hogy gyakorlatilag alig tudok valamit is intézni, mert ezzel a jogosultsággal nem lehet.

Számla zárolása? Kérhetem, de a meghatalmazásom végleg megszűnik. Innentől kezdve semmilyen információt nem kapoka számláról. Majd okosabb leszek az ügymenet végére. Ezt úgy pár hónapra saccolom.

Megoldás? Csak a kivárás. Most ezt így gondolom. Lehet, ez lesz a jó, de ami időt erre fordítottam (fordítunk), nem az egyszerű kategóriába tartozik.

Másoknak csak tanácsolni tudom: idős szülő mellett, idős szülő számlájához kérjenek tulajdonosi hozzáférést! Mert, ha tulajdonos vagy egy banki számlánál, akkor mindent meg tudsz oldani! Tehát mint fent a cím: legyél tulajdonos! Az élet minden területén! Birtokolj!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!