2015.02.25. 14:50
Orjaleves és toros káposzta Daruszentmiklóson
Daruszentmiklós – Falusi disznótoros szombatot tartott a Falulánc Hagyományőrző Egyesület.
Évek óta hagyomány már ez a civil szervezet életében, hogy ilyenkor, februárban összejönnek, s egy 150 kilogrammos hízót vásárolnak, majd azt, ahogy illik, feldolgozzák. Most is így történt ez, a főböllér Fogarasi Béla irányította a csapatot, s a déli harangszóra elkészült a finom sült hús, – bizony mindenkinek jól esett kicsit leülni a közös asztalhoz.
Majd folytatódtak a munkák, fortyogott az abalében a belsőség, az asszonyok szaporán töltötték a toros káposzta gombócait, s belekerültek a hatalmas üstbe az orjaleves hozzávalói is. Este hat órakor ismét terített asztalhoz ült a már kissé fáradt társaság a toros vacsorához. Zamatos házi borokkal koronázták meg a daruszentmiklósi disznótorost, az asszonyok süteményekkel kényeztették párjaikat, s egymás újdonságait is kíváncsian kóstolgatták.