Válasszák a régi letenyei határátkelőt!

DH - Jelentős, 45 percet is meghaladó várakozási idővel kell számolniuk a letenyei határátkelőnél azoknak, akik Horvátországba igyekeznek autópályán, a rendőrség ezért azt tanácsolja, hogy a régi közúti átkelőt vegyék igénybe az autósok.

MTI

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: reggel nyolc órától alakult ki a hosszabb várakozási idő. A megnövekedett forgalom miatt a rendőrség az M7-es autópálya Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelőjénél teljes kapacitással üzemelteti a kilépő sávokat és a horvát határőrizeti szervek is hasonlóan nyilatkoztak.
A rendőrség a forgalom alapján valószínűsíti, hogy jó ideig nem csökken a jelentős várakozási idő az autópálya-átkelőn, ezért azt tanácsolják, hogy Letenyén, a régi közúti átkelőt vegyék igénybe az autósok. Ehhez az M7-es autópályáról érdemes már Becsehelynél letérni a 7-es főútra, majd Letenyén keresztül megközelíteni a közúti átkelőt. Ez utóbbinál nem alakult ki torlódás, és a határ horvát oldalán közvetlenül csatlakozik az Adriára vezető sztrádához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!