Kulcsi-mészárlás: a gyanúsított maga is keresi tettének okait

Az elfogást követő kórházi kezelés után pénteken este részletes, beismerő vallomást tett H. Csanád Jutas, a kulcsi négyes gyilkosság gyanúsítottja. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték vasárnap. (Frissítve)

MTI

Április 18., szerda 15:06 Szerdán 13 órakor helyezték végső nyugalomra a kulcsi vérengzés áldozatait, a gyanúsított H. Csanád édesapját, bátyját és nagyszüleit. (Részletek: itt!)


Április 16., hétfő, 15:17 Ismeretlen elkövetők törtek be a kulcsi tragédia helyszínén vasárnap. A tettes, vagy tettesek felforgatták a lakást, feltehetően értékek után kutattak. (Részletek: itt!)

Szombat, 18:54 Információink szerint újabb emberi maradványokat találtak a múlt hét pénteken történt kulcsi gyilkosságsorozat helyszínén. (Részletek: itt!)

Csütörtök, 20:11
A kulcsi véres tragédia három túlélőjének egyikét ma kiengedték a székesfehérvári kórházból. (Részletek: itt!)

Szerda, 19:40 Kulcson, helyszíni kihallgatáson mutatta be szerdán a gyilkosságsorozatot a mészárlás gyanúsítottja, H. Csanád Jutas, aki ismét együttműködő volt. (Részletek: itt!)


Kedd, 09:35

Deményiné Kovács Bianka: - Három éve élek itt a kulcsi Hegyalja utcában, ám szinte nem is találkoztam a család tagjaival. A faluban csak a „szocpolosok” néven emlegették őket. Havonta egyszer elmentek bevásárolni, azon kívül nem igazán mutatkoztak. Döbbenet ami történt...

Jung István: - Ismertem a családot, főként az édesapát, a Ferit. Párszor dolgoztam neki, szereltem a családi házban. Péntekre is meg volt beszélve, hogy átmegyek javítani. Végül nem mentem... Sajnos Kulcs nevével most már egybeforr e tragédia. Épp´ mint Olaszliszkán.

Csikai Zsuzsanna: - Zárkózott emberek voltak, de sokáig úgy tűnt, hogy ők lehetnek a példái annak, hogy több generáció is tud békében együtt élni, egy fedél alatt, családként. A meggyilkolt nagyszülőket is ritkán láttuk a faluban, de ha igen, kézenfogva sétáltak, békében...

20:41 A település önkormányzata jelenleg is segíti a mészárlást túlélő családtagokat. A temetés időpontja nem ismert.

 

Hortobágyi Tibor hivatalból kirendelt ügyvéd vasárnap úgy nyilatkozott,  védence a cselekményt beismerte, és arról beszélt, hogy ő maga is keresi  annak okát. A gyanúsított külső behatásról beszélt, először álmaiban jelent meg a gyilkosság szándéka, de nem akart orvoshoz fordulni, nehogy emiatt nevetségessé váljék. A család tagjai halálos ellenségeivé váltak az utóbbi hónapokban, tette megelégedettséggel töltötte el. Az ügyvéd  elmondta: a gyilkosságokhoz használt eszközöket nem kellett H. Csanádnak beszereznie, azokat a háztartásban szedte össze. Bár a közelmúltban vásárolt egy nyílpuskát, azt nem használta az elkövetéskor. A  meghallgatáson hétköznapi módon viselkedett, nem volt még letört sem, az öngyilkosság gondolatával nem foglalkozik, tette hozzá az ügyvéd.

19:50 -
"Beszélgetésünk során normális személyiségű embernek tűnt, a szó hétköznapi értelmében. Olyan embernek ismertem meg, akivel bármilyen témáról akár órákig lehetne beszélgetni. És közben az ember soha nem jönne rá, mit követett el valójában. Egyszóval, nem mennék át az utca túloldalára, ha jönne velem szemben" – mondta Hortobágyi Tibor vasárnap az MTI-nek a gyanúsítottról. Kattintson a részletekért

19:30 Tovább javult a Fejér megyei Kulcson négy halálos áldozatot követelő brutális bűncselekmény két súlyos sérültjének állapota; a budapesti Honvédkórházban ápolt harmadik sérültet - a hozzátartozói meggyilkolásával gyanúsított férfi édesanyját - továbbra is az intenzív osztályon kezelik, állapota életveszélyes - részletek.

Vasárnap 10:30

A Székesfehérvári Törvényszéken a Székesfehérvári Városi Bíróság nyomozó bírája a Fejér Megyei Főügyészség indítványára vasárnap 9 órakor zárt meghallgatáson elrendelte a kulcsi gyilkosságok gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezését.

A férfi a rendőrségen korábban tett beismerő vallomását megerősítette, de a bírói döntést előzetes szakértői vélemények is alátámasztották. A gyanúsítottat a székesfehérvári büntetésvégrehajtási intézetbe kísérték.  A bűncselekmény részleteiről a törvényszék épülete előtt Gieszné Boda Orsolya szóvivő tájékoztatta a sajtót.

Hortobágyi Tibor, a gyanúsított kirendelt védője megerősítette: a férfi a cselekményt beismerte, és arról beszélt, hogy ő maga is keresi is annak okát. A gyanúsított "külső behatásról" beszélt, először álmaiban jelent meg a gyilkosság szándéka, de nem akart orvoshoz fordulni, nehogy nevetségessé váljék. A család tagjai halálos ellenségeivé váltak, tette megelégedettséggel töltötte el.

A programozó informatikus szakmájú férfinak korábban soha semmilyen rendőrségi ügye nem volt,  nem állt kábítószer vagy gyógyszer befolyása alatt sem. A gyilkosságokhoz használt eszközöket nem kellett beszereznie, azokat a háztartásban szedte össze. Bár a közelmúltban vásárolt egy nyílpuskát, azt nem használta az elkövetéskor. A meghallgatáson hétköznapi módon viselkedett, nem volt még letört sem, az öngyilkosság gondolatával nem foglalkozik - tette hozzá Hortobágyi Tibor vajtai ügyvéd, aki súlyos, akár életfogytig tartó ítéletre számít, de ez az elmeorvosi szakvélemény függvénye lesz.

A péntek reggeli családi drámában egy 24 éves férfi megölte apját, bátyját, nagyszüleit, megsebesítette anyját, nővérét és annak barátját. Az ámokfutót elfogták, részletes beismerő vallomást tett: tettét nem bánta meg, a gyilkosságokat is előre eltervezte.

Vasárnap, 09:16 - Nem a drogok vagy a családi üzlet miatt esett nekünk Csanád. Számítógépjáték-függő. Volt, hogy 24 órán keresztül ült a gép előtt, és játszott. Most pedig egyik pillanatról a másikra bekattant - mondta el Réka, a kulcsi családirtás egyik túlélője, a támadó nővére a borsonline.hu-nak. Kulcs alpolgármestere, Posch János a Borsna azt mondta, hogy a nőt az önkormányzat támogatja majd, a temetést közpénzből intézik, házát pedig polgárőrök őrzik.

12:35 Megtervezte a gyilkosságokat H. Csanád Jutas

A Fejér megyei nyomozók négy rendbeli befejezett, míg három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsították meg az elkövetőt - kezdte Németh-Kész Mónika, a megyei főkapitányság szóvivője. H. Csanád kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett, elismerte a bűncselekményeket. Tettét nem bánta meg. Mint elmondta, hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

Mint az a helyszíni szemle adatai, valamint a férfi vallomás alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg - részletezte a szóvivő.

Az első támadás a 34 éves bátyját érte még szerdán délután. Testvérével egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor a fivér egy késsel hátulról megszúrta bátyját. Az ezt követő dulakodás során többször meg is vágta a késsel testvérét, aki ennek során életét vesztette. A bűntényt egyik családtagja sem vette észre. Miután meggyőződött arról, hogy a bátyja meghalt, átöltözött és megmosakodott.

A nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagypapát este behívta a könyvtárszobába, majd először puszta kézzel, később egy rugós késsel támadta meg. Miután meghalt, a 83 éves nagymamát szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában. A bűncselekmény során ő is életét vesztette.

A többi családtaggal pénteken áramütéssel szeretett volna végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, ami miatt a házban áramszünet ugyan keletkezett, de áramütés senkit nem ért. Ezt követően ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá. Cselekményét azonban nem tudta befejezni, mert a nő kiabálására a szülők annak segítségére siettek. Ezt követően alakult ki dulakodás a 60 éves apa és fia között. Ekkor került elő egy bozótvágó kés, amivel először apja próbált védekezni, de végül fia azzal, és egy másik késsel őt is megölte. Ezt követően támadt rá ugyanezen eszközökkel a 63 éves édesanyjára is, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nővérének mindeközben sikerült barátját, az 56 éves rácalmási férfit értesíteni a történtekről és segítséget kérni tőle. A férfi először a rendőrsége ment, majd a rendőri segítség megvárása nélkül és adatai hátrahagyása nélkül ezt követően a kulcsi házhoz ment egy bottal a kezében. Amikor az elkövető őt meglátta, egyből őt is megtámadta a bozótvágóval. Ennek során sérült meg ő is súlyosan, de sikerült elmenekülnie, majd a szomszédoktól segítséget kérnie.

A rendőrök a több órás helyszíni szemle során lefoglalták a férfi által a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket. Két bozótvágót, két kést és egy bicskát.

Az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján a gyanúsított azonnali kényszergyógykezelése, elmeorvosi megfigyelése nem vált szükségessé, azonban a későbbiek folyamán elmeorvosi vizsgálatára sor fog kerülni.

A 23 éves H.Cs.J.-t – aki a korábbiak folyamán nem került a rendőrség látókörébe - a Fejér megyei nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, mellyel kapcsolatos bírói meghallgatása vasárnap lesz.

A két súlyos állapotban kórházba szállított sérültet pénteken megműtötték, ők a körülményekhez képest jól vannak. Az életveszélyes állapotban kórházba szállított anya állapota továbbra is kritikus. Az ő kihallgatásaik később történnek meg - közölte Németh-Kész Mónika.


11:32
Több értesülésünk is megerősítette azt a hírt, miszerint a 24 éves tettes korábban, már szerdán megölte bátyját. A rendőrök egy melléképületben találták meg a férfi holttestét pénteken.

11:21 A műtéteket követően jobb állapotban van a három sérült közül kettő, azok, akiket Székesfehérvárra és Dunaújvárosba szállítottak - részletek.


09:36
A kulcsi gyilkosság gyanúsítottjának a szobájában nagy mennyiségű nyugtatót, altatót és egyéb hallucinogén hatású gyógyszert, illetve ismeretlen összetételű tablettákat találtak - a Blikk információi szerint. Azt még csak találgatni lehet, hogy drogok hatása alatt állt-e a gyilkosságsorozat elkövetésekor.

07:42 Olajosék, akik három házzal és egy utcaközzel arrébb laknak a borzalom színhelyétől így nyilatkoztak lapunknak: - Visszahúzódó, de nagyon tisztelettudó emberek voltak - mondja a családfő. - Előre köszöntek, ha elhaladtak a ház előtt, még az autóból is intettek. Nem tudom elképzelni a kisebbik fiúról, hogy ezt tette volna... A bátyjával is, aki sokkal erősebb volt nála...

Teóriák persze keringenek, örökségül hagyott adósságtízmilliókról, testvéri rivalizálásról - ahogyan az minden ilyen esetben természetes is. Különösen, ha nem ismerik, sem az áldozatokat, sem az elkövetőt. Információink szerint a legsúlyosabb sérült a támadó édesanyja, őt még nem sikerült kihallgatni - a többieket már részben kihallgatták. A rendőrség mára ígért bővebb tájékoztatást, és arra a kérdésre - ami mindenkit foglalkoztat -, hogy mi áll a brutális cselekmény hátterében, mitől "kattant be" az elkövető, végre választ kaphatunk.

22:37
Őrizetbe vették a négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfit és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este.

Németh-Kész Mónika elmondta, hogy  a 24 éves férfit négy rendbeli befejezett és három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.
A szóvivő tájékoztatása szerint a férfi Székesfehérváron, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán történt több órás kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezik.
A bűntett részleteiről szombaton várható tájékoztató - tette hozzá Németh-Kész Mónika.


20:37
A négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfi sérülései könnyebbnek bizonyultak, így az ellátását követően átszállították őt a rendőrségre, ahol a kihallgatása jelenleg is tart - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este az MTI-vel.

Garamvölgyi László elmondta: a férfit az elfogását követően a dunaújvárosi kórházba szállították. Ott a könnyű sérüléseit ellátták, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra vitték, ahol azonnal megkezdték a kihallgatását.
A férfi kihallgatása, valamint Kulcson a rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart. Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz - tette hozzá a szóvivő.

19:35 H-ékat senki nem ismeri. Legalábbis a megkérdezett kulcsiak nem. Csak annyit tudnak róluk, hogy az építési vállalkozó évekkel ezelőtt első rendű vádlottja volt a lakásépítésekhez igényelhető szociálpolitikai támogatásokkal kapcsolatos csalássorozatnak, amiért el is ítélték, sőt, a büntetését is letöltötte.

OLDALTÖRÉS: Bővebben az elfogás körülményeiről


Szombat, 07:34


Szombat, 07:34


Szombat, 07:34

Korábban, még az ügye előtt, alapítója és egyik aktív tagja volt a Kulcsi Baráti Kör Egyesületnek, de idővel onnan is elmaradt.

- Itt éltek Kulcson, de nem közöttünk - mondja Mészáros István, aki a Sport büfé teraszán kevergeti kávéját. Közben mellettünk, az aszfaltos sportpályán már sorakoznak a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ autói, rohamsisakos, golyóálló-mellényes, géppisztolyos kommandósok terelik a sajtósok hadát, közben mi próbálunk magyarázatot találni...

Próbáljuk a kevés mozaikot összerakni, hogy közelebb jussunk az indítékhoz: mi vezethetett a borzalmas vérengzéshez, mitől kattant be a kisebbik H. fiú? Aki, Mészáros István szerint, nemhogy agresszívnak, de még csak indulatosnak sem tűnt soha, ha valahol összefutottak. De, mondom, nem éltek köztünk, nem is igen volt mód találkoznunk. - Az apával is csak egyszer beszéltem, még amikor szaladt a szekér, építette a szocpolos házakat, de én inkább kimaradtam, nem tetszett amit mondott... Csak meg kell nézni azt az erőd szerű házat a dombtetőn, az utcafronton húzódó kőfalat, ami mindent eltakar a kíváncsi tekintetek elől - mondja Mészáros úr, aztán látnivaló akad.

18:44 Videót adott ki a tettes elfogásáról a TEK

Mint az a TEK által rögzített és interneten közzétett videofelvételéből is kiderül, H. Cs. J. nem tanúsít ellenállást. Mellette a gazban egy hosszabb, kard szerű szúró-vágó fegyver, két kés, meg egy pénztárca... Vértől szennyesen ahogyan a gyilkos melegítőnadrágja is. Engedelmesen hasra fekszik a hordágyon, véres kezét hátra bilincselik...

Ki tudja, talán egyszer választ kapunk a mindenkit izgató kérdésre is: Miért???

18:37 Megoperálták azt a nőt, akit a kulcsi családi tragédia helyszínéről vittek a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, állapota stabil - mondta az intézmény orvos igazgatója péntek délután. Parrag József szerint a 30-40 éves nőnek több sérülése volt, közülük az egyik életveszélyes lehetett volna, ha nem avatkoznak be időben az orvosok.

17:56 Bővebben az elfogás körülményeiről

A gyanúsítottat az elfogás helyszínéről a község focipályájára vitték a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei, ahol  szállító autóba tették. Hajdu János nyilatkozott. A sportpályán a TEK fegyveres kommandósai fogták közre azt a mikrobuszt, amelyben a családtagjai lemészárlásával gyanúsítható H. Csanád Jutast odaszállították. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ  főigazgatója nyilatkozott az elfogásról, elmondta:

- A sajnálatos események bekövetkezése után pontosan azt történt, ami az utóbbi időben tapasztalható volt a rendőrség és a terrorelhárítók közös akciói során. A  TEK elsőként érkeztek a helyszínre, ahol a   helyi rendőri erők addigra jól és szakszerűen lezárták a területet.

Hajdu szerint körülbelül 40-50 kommandósuk dolgozott a helyszínen, ahol egyeztetés után azonnal megkezdődött a kutatás és ellenőrzés  azon a területen, amelyet lehetséges menekülési útvonalként meghatároztak.  Két elfogó, kereső kutya volt a segítségükre. Fél órán belül az egyik kutya jelzett,  ment egy kört, a  tetthelytől keletre,  a Duna felé levezető lejtőn.

Az ott dolgozó műveleti egység hamarosan megtalálta a férfit, aki egy bozót alatt feküdt, ellenállást nem tanúsított, menekülni nem is próbált - folytatta Hajdu János.  - A gyanúsítottnak nem életveszélyes, de komoly vágás volt a karján, ezért innen a kórházba szállítjuk, ahol összevarrják a sebét. Majd utána valószínűleg a kapitányságon lesz a kihallgatás.

Hajdu szerint nem tudni, hogy a helyszínen, a   dulakodásnál sérült meg a férfi, vagy a menekülés közben.  Elfogásakor egy kard és egy kés volt nála, amit az elkövetésnél használhatott. Tette elkövetésének okáról nem mondott semmit TEK-eseknek.

 

13:50 Hajdu János elmondása alapján a gyanúsított komolyabb sérülést szenvedett a támadás során, így először a dunaújvárosi kórházva viszik, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, kihallgatásra. Videónkon ezt követheti nyomon.

13:30 A TEK munkatársai bravúros gyorsasággal - 20-30 percen belül - a település közelében, egy mocsaras területen, egy bokornál találták meg az elbújt férfit, a rendőrségi kutyák vezették nyomra az elfogókat. A férfi sérülései miatt ellátásra kórházba szállítottak. A feltételezett elkövető fejére csuklyát húztak, úgy szállították el a helyszínről. Érdekesség, hogy megmutatták a 24 éves férfit a nyilvánosságnak.

 

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő közölte: a feltételezett elkövető, H. Csanád Jutas elfogásakor nem tanúsított ellenállást. Elfogását követően a férfit előállították. A további nyomozási cselekmények folyamatban vannak. Részletekről később számol be a rendőrség.


13:00 Életveszélyes állapotban van és hamarosan megműtik a tragédia egyik sérültjét, akit mentőhelikopterrel szállítottak a budapesti Honvédkórházba - tudta meg az MTI a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletesétől.

A támadás másik két sebesültjét ellátó székesfehérvári és dunaújvárosi kórház későbbre ígért tájékoztatást a sérültek állapotáról.

 

 

12:40 Tudomásunk szerint a feltételezett elkövető amellett, hogy megölte apját, bátyját és nagyszüleit, megsebesítette anyját, nővérét és annak barátját. Utóbbi volt az, aki értesítette a hatóságokat az esetről.
A helyszínre várják Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját.

12:30 Helyszíni információink szerint 10 perccel ezelőtt elfogták a feltételezett elkövetőt, az egyik családtagot. A sérültek még nincsenek kihallgatható állapotban. Az akcióban tudomásunk szerint 300 rendőr, kommandós vett részt.

 

 

 

12:20 A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője. Elmondta: a gyanúsított megölte bátyját, apját és nagyszüleit. Ezután elmenekült a helyszínről, közben pedig még azt is megszúrta, aki a bejelentést tette a rendőrségre.
A feltételezett tettest nagy erőkkel keresi a vízi rendőrség, a kommandósok és helikoptert is bevetnek.
A férfi egy nagyméretű karddal gyilkolt - hangzott el a tájékoztatót. Garamvölgyi László hozzátette: nem üzleti leszámolás, hanem vélhetően családi vita a gyilkosság oka. Az elkövetés módját "brutálisnak" minősítette, mert minden sérültön több vágott és szúrt seb volt.
Az elfogott férfi nem büntetett előéletű.

A rendőrségi szóvivő kitért arra, hogy 135 készenléti rendőr és a Duna közelsége miatt a vízirendészet egységei is részt vettek a környék átvizsgálásában, az elkövető felkutatásában.

12:10 R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő délben hivatalos közleményt adott ki: egy bejelentés nyomán egy családi házas ingatlanban négy halottat és három súlyos sérültet találtak a kiérkező járőrök. Részletekről később számol be a rendőrség. A rendőrség ugyanakkor cáfolja azon értesüléseket, miszerint az ingatlanon túszejtés történt.
A szóvivő közölte a feltételezett elkövető személyét is, aki H. Csanád Jutas.

12:00 Lapunk információi szerint a négy halott közül ketten a nagyszülők lehettek, rajtuk kívül egy középkorú és egy fiatal férfi hunyt el. A tragédia úgy derült ki, hogy az egyik áldozat - tudomásunk szerint - sebesülten, véresen rohant le a szomszédhoz segítséget kérni.
A TEK kommandósai több autóval érkeztek meg a  helyszínre, a Hegyalja utcát mindkét végén lezárták, a családi házat nem lehet megközelíteni. Fokozott a médiajelenlét is.

Négy ember halt meg

11:20 Négy ember halt meg, három súlyosan megsérült a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt tragédiában - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.
Győrfi Pál sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a sérülést és a halált karddal okozták, így arról sem beszélt, hogy vágott, vagy szúrt sérüléseket szenvedtek a sértettek.
A szóvivő elmondta: a Fejér megyei településre riasztott mentők a helyszínen több sérültet találtak, közülük négy olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A halottak között egy idősebb nő, egy idősebb és egy középkorú férfi, valamint egy fiatalember volt - mondta. 
Közlése szerint a helyszínre három mentőautót és egy mentőhelikoptert is riasztottak. A mentőhelikopter egy életveszélyes sérültet a budapesti Honvédkórházba szállított, a másik két sérültet rohamkocsival a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba vitték.

11:37 Információink szerint az elkövetőt most a Duna-parton keresik. Értesüléseink szerint egy helybéli vállalkozó családjában történt a tragédia.

11:29 Az első mentőautót az ottlakók 9 óra körül látták, mentőhelikopter is leszállt a közelben. A faluban több pletyka is kering, miszerint a húsz év körüli fiatalember megölte apját, anyját, testvérét, nagyapját, majd elbarikádozta magát. A házban heten voltak a falubeliek szerint. A lapunknak nyilatkozók szerint a kiérkező kommandósok már le is lőtték az ámokfutót, ám ezt ezidáig senki nem erősítette meg.

11:07 Kulcs község polgármesterének feltételezései sincsenek arról, milyen okok vezethettek a településen pénteken történt gyilkossághoz; a helyszínre érkezett független polgármester, Kiss Csaba az MTI-nek azt mondta, hogy a tragédia által érintett család "átlagos" família.
A község vezetőjének beszámolója szerint azt látta, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.

Sajtóinformációk szerint hét embert szurkált meg egy ámokfutó a Kulcson, négyen meghaltak, hárman életveszélyesen megsebesültek.
Úgy tudni, hogy a húszéves ámokfutó túszokat is ejtett és elbarikádozta magát.

10:40 Kulcs község polgármesterének feltételezései sincsenek arról, milyen okok vezethettek a településen pénteken történt gyilkossághoz; a helyszínre érkezett független polgármester, Kiss Csaba az MTI-nek azt mondta, hogy a tragédia által érintett család "átlagos" família.
A község vezetőjének beszámolója szerint azt látta, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.

10:21 Családi tragédia történhetett

Kinter Gyula, a kulcsi polgárőr egyesület elnöke azt mondta: feltehetően családi tragédia történt a kora délelőtti órákban. A polgárőrök úgy tudják, hogy a falu domboldalánál lévő családi házban, a Hegyalja úton egy karddal mészárolták le az embereket.

Közlése szerint a mentők eddig két életveszélyes sérültet vittek el a házból, de az épületben még mentősök dolgoznak, zajlik a rendőrségi helyszínelés. Az utcában több mentőautó, tűzoltóautó és egy mentőhelikopter is várakozik, a házhoz vezető utat a rendőrség lezárta.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika egyelőre nem adott bővebb felvilágosítást.

A TEK is a helyszínre megy

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata úton van a  Fejér megyei Kulcs településre.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az MTI-nek elmondta azt is, hogy a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat.
Az MTI úgy tudja, a TEK azért vonul a helyszínre, mert a támadó néhány embert még fogva tart a családi házban, ahol a gyilkosság történt.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek péntek délelőtt csak annyit tudott megerősíteni, hogy több ember meghalt és többen életveszélyesen is megsérültek. R. Szabó Ágnes közölte: a megyei rendőrség a helyszínről ad később tájékoztatást a sajtónak.

 

OLDALTÖRÉS: Családirtások Magyarországon 2007 óta

Családirtások Magyarországon 2007 óta

Családirtások Magyarországon 2007 óta

Családirtások Magyarországon 2007 óta

2007. február 13. - Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi a Borsod megyei Alsószuhán.

2007. július 1. - Debrecenben egy nő kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről, majd a gyerekek után ugrott, mindhárman életüket vesztették. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető édesapjának is súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő késsel megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21. - Szekszárdon egy férfi megfojtotta 16 éves fiát, majd felakasztotta önmagát.

2009. március 14. - A Veszprém megyei Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, 37 éves élettársának pedig életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekülve magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15. - A Győr-Sopron megyei Tényőn egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát. A tettes pszichiátriai kezelés alatt állt.

2010. augusztus 19. - A Komárom-Esztergom megyei Ácson egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. A bűncselekményt valószínűleg a megromlott élettársi kapcsolat és az anyagi nehézségek miatt követhette el a férfi, aki elmeorvosi kezelés alatt állt.

2011. július 19. - A Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.

2011. július 19. - A Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt.

2012. március 19. - Tatabányán feltehetően kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves férfi, aki lakásukban egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját, majd apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről és szörnyethalt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!