Illegálisan tartott lőszereket foglaltak le egy családi házban

Pusztaszabolcs - Bejelentés nyomán indultak a dunaújvárosi rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaival közösen egy pusztaszabolcsi rajtaütésre. A bejelentés szerint egy családi házban a tulajdonos lőszereket, valamint honvédségi gránátot tart. Mint kiderült, a füles igaznak bizonyult.

duol.hu

Február 29-én egy ismeretlen személy értesítette a rendőrséget arról, hogy tudomása szerint egy pusztaszabolcsi családi házban illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak.  A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyben illetékesei a TEK közreműködését kérték az akció biztonságos lebonyolításához. A délutánra tervezett akcióban elfogták és előállították a családban élő 19 éves fiút, valamint 36 éves édesanyját. A házkutatás alkalmával 14 Makarov töltény, két magyar gyártmányú kézigránát fej, valamint nyél került elő. Emellett találtak egy köd kézigránátot, valamint négy-négy karabélyt, illetve vaklőszert.

A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatáson résztvevő szakértők megvizsgálták, a kézigránát fejekkel kapcsolatban úgy nyilatkoztak, hogy azok további szakértői vizsgálatot igényelnek. A helyszínen ugyanis nem volt megállapítható, hogy tartalmaznak-e robbanóanyagot vagy sem. A lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott két családtag elmondta, hogy kézigránát fejeket a kilencvenes évek elején a jelenleg kamionsofőrként dolgozó édesapa vitte haza sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, kihallgatására később, hazaérkezését követően kerülhet sor – közölte pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Videó az akcióról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!