Félelmek ellen - diploma!

Budapest - Az érettségi előtt álló fiatalok nagy része tervezi a továbbtanulást, fél a munkanélküliségtől és leginkább a szülei véleményére hallgat - derült ki egy kutatásból.

Fejér Megyei Hírlap

Az Európai Ifjúság Kutató (EIKKA) eredményei összecsengnek azokkal az adatokkal, melyek a Diplomás pályakövetés 2009. kutatási programban derültek ki.  A hallgatók szerint a diploma megszerzésének legfontosabb előnyei a magas fizetés és a munkanélküliség elkerülése.
 Az Európai Ifjúság Kutató  tavaly decemberi országos ifjúsági felmérése szerint a felsorolt 24 negatív társadalmi jelenség közül a válaszadók 92 százaléka fél Magyarországon a munkanélküliségtől, és 88 százalékuk ennek elkerülését jelölte meg a továbbtanulás fő okaként.
 A  Diplomás pályakövetés 2009. kutatási programban készített egyik felmérés a  hallgatóknál kérdezett rá arra,  milyen előnyöket várnak a diploma megszerzésétől. Az EIKKA megállapításához hasonló válaszokat adták a fiatalok. A pályakezdők  a magas fizetést és a munkanélküliség elkerülését emelték ki a lehetőségek közül, tehát ezek azok a pozitív hozadékok, amelyeket az oklevél megszerzéséhez kapcsolnak. Továbbá a  diákok a piacképes diploma megszerzése után a hallgatói juttatásokat, a nyelvtanulási lehetőségeket és a diákéletet mérlegelik a leginkább, amikor intézményt választanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!