Eb 2010: A férfikézilabda-válogatott a francia, spanyol, cseh gárdát kapta

Dunaújváros - Szerdán este elkészítették a 2010-es kézilabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak beosztását. A magyar csapat két korábbi világbajnok mellett a cseheket kapta.

Gallai Péter

Lássuk, miként értékelik a válogatottnál számításba vett  játékosok a történteket. Elsőként Nagy Kornélt kérdeztük, aki éppen a nádudvari strandon pihent, de természetesen figyelte a sorsolást: 

Első ránézésre nehéz csoportunk van, a franciák  jelenleg más dimenzióban játszanak, mint a többi  válogatott. Van hét emberük, aki képes úgy végigjátszani egy tornát, hogy nem cserél támadásban és védekezésben. A spanyolokat  legutóbb megvertük, de az állampolgárságot kapott Sterbik Árpád és Szerhij Rutenka is  őket erősíti már az Eb-n. A cseheknek Bundesliga-játékosaik vannak, őket sem szabad  leírni. De mit is várna az ember egy kontinenstornán, hiszen itt nincsenek gyengébb, afrikai, dél-amerikai  csapatok, mint egy világbajnokságon. Ennek ellenére azt mondom, tovább kell lépni ebből a négyesből, ha kijön a lépés, a spanyolkat és a cseheket  legyőzhetjük, de a franciákkal is vívtunk már  szoros meccset.

Zubai Szabolcs is azt emelte ki, hogy a gallok  akik ellen többször is játszott  a világ előtt járnak egy lépéssel:

- Persze ez nem jelenti azt, hogy nem kaphatnak ki soha, de ellenük nem mi vagyunk az esélyesek. A többiek verhetőek, ezért  mindenképpen elvárás lehet a  középdöntő. A  többi négyest elnézve,  azok sem sokkal jobbak. Egy Eb sokkal  nehezebb, mint egy vb, hiszen itt tényleg  a legjobbak szerepelhetnek. A  lehetséges ellenfeleket nézve azt mondom, a szlovének pottyanak ki a C-csoportból. A svédeket, lengyeleket meg lehet csípni,  előbbiekkel döntetlent játszottunk legutóbb, a lengyelek ellen is győztünk már, de a németek sem olyan félelmetesek. Ha minden összejön, akkor  szép eredménnyel is  hazatérhetünk, de ugyanez elsülhet rosszul, végezhetünk a sor vége felé is.  Tényleg nagyon szoros a mezőny, nüanszokon is  múlhat  majd egy-egy összecsapás.

Beosztások,  A-csoport: Horvátország, Oroszország, Norvégia, Ukrajna. 

B-csoport: Dánia, Izland, Ausztria, Szerbia. 

C-csoport: Németország, Svédország, Lengyelország, Szlovénia.

D-csoport: Franciaország, Magyarország, Spanyolország, Csehország.
Az első három-három helyezett jut a két hatos középdöntőbe,  magukkal viszik  egymás elleni eredményeiket. A magyarok a C-csoport továbbjutóival találkozhatnak a második körben, innen az első kettő kerül  az elődöntőkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!