Ágyúgolyófutam a legjobb dunaújvárosi tűzoltó sofőröknek

Dunaújváros - Hagyományteremtő szándékkal rendeztek ügyességi versenyt a dunaújvárosi tűzoltó sofőröknek.

Szigeti Sándor

 

- A verseny elsődleges célja, hogy továbbfejlesszük a kollégák elméleti és gyakorlati ismereteit. Ennek megfelelően elméleti teszttel, majd ezt követően a Hamburger Hungária Kft. nagy parkolójában kialakított ügyességi pályával vártuk a résztvevőket - mondta Udvardi Sándor, a Véd-Sz kft. vezetője.

Az első alkalommal megrendezett, Ágyúgolyófutamra keresztelt versengésen három csapat tagjai vettek részt: a szervező és házigazda papírgyári tűzoltóság, a vasmű létesítményi tűzoltósága, valamint Dunaújváros Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága.

A helyszínen látottak alapján bátran mondhatjuk, hogy profik a dunaújvárosi vonuló egységeken dolgozó tűzoltó sofőrök. De mitől lesz valaki igazán jó? - kérdeztük az egyik versenyzőt:

- A munkánk nem csak abból áll, hogy a parancsnokságról a riasztás helyszínére gyorsan, mégis biztonságosan eljuttassuk az autót és a kollégákat. Az igazi munka a tűzeset helyszínén kezdődik meg. Minden autóra külön vizsgát kell tenni, hiszen mindegyiknek más technikai felszerelése van. A szivattyúk kezelése a munkánk egyik legfontosabb része - hangsúlyozta Sárvári János.

A rendezvényt a részt vevő csapatok foglalkoztatói mellett az Alba Volán és Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is felkarolta. A tűzoltók csúszástréningen is részt vehettek a helyszínen.

A szervezők azt remélik, hogy a mostani, első alkalom után jövőre megrendezhetik a második dunaújvárosi Ágyúgolyófutamot. Szeretnének újabb csapatokat meghívni, és az önkéntes tűzoltóságokat is bevonnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!