A magyar csapat a kiesés ellen folytatja a vb-n

Zürich - A magyar jégkorong-válogatott utolsó, keddi csoportmérkőzésén 3-1-re kikapott a fehérorosz csapattól a svájci világbajnokságon, így a folytatásban a kiesés elkerüléséért játszik.

nincs nev



A DAB játékosa, Peterdi Imre (középen) két ex-dunaújvárosival, Vas Mártonnal (szemben) és Tokaji Viktorral örül a góljának 
mti-fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar csapaton és az őket elkísérő szurkolókon ámul a világ hokitársadalma, azok a nemzetek, amelyek a korábbiakban nem is nagyon tudták, hogy hazánkban létezik jégkorong.

Ha a szimpatizánsok hangereje számítana, világbajnok lenne Magyarország, de valószínűleg akkor is, ha a játékosok lelkesedését értékelnék ebben a sportágban. Pat Cortina legénysége végigharcolta a két hokinagyhatalom, Szlovákia és Kanada elleni találkozót, kedden pedig arra készült, hogy a világranglista kilencedik helyezettjének, Fehéroroszországnak a sorsát keseríti meg.

Kezdés után gyors kiállításokkal fogták meg a játékvezetők az amúgy bátran játszó mieinket, ennek pedig fehérorosz vezetés lett az eredménye. Néhány Szuper-bravúr  után egy kijátszott helyzet végén Kaluzsnij vette be a magyar kaput a 3. percben, 0-1. Gyorsak, erősek voltak a fehéroroszok, de elkövették azt a butaságot, hogy a vezetésük után visszaálltak, a Cortina-csapat pedig egyre bátrabban támadott. Peterdinek volt helyzete, majd Vas Marci találta el a kapufát, az első harmad utolsó percében pedig Peterdi hibázott szólót. A mutatott játék reményteljes volt.

A folytatás pedig egy hatalmas bravúrt is előrevetített: a 25. percben Ladányi varázsolt egy passzt Peterdi ütőjére, aki közelről a hálóba továbbított, 1-1. Egyből nagyobb sebességre kapcsolt a fehérorosz együttes, és a játékrész nagy részét a parádésan védő Szuper orra előtt töltötte. Fegyelmezetten védekeztek a mieink, nem esett több gól.

A harmadik harmadban ide is, oda is eldőlhetett volna a meccs, talán ekkor ki lehetett volna csikarni a győzelmet a bombaerős fehéroroszok ellen. Azonban az 55. percben egy kontra végén Ugarov belőtte szólóját, érezhetően eldőlt a meccs, 1-2. Az utolsó percben kapus nélkül támadott  a magyar alakulat, ám a másik oldalon esett gól, Grabovszki volt eredményes, 1-3. 

A mieink  a továbbiakban a másik három csoport negyedik helyezett gárdáival  harcolnak  a kiesés ellen, péntektől körmérkőzéses rendszerben folytatódik a küzdelem.
Hétfői  eredmények, 2. forduló,      C-csoport (Bern): LettországSvédország 3-2, szétlövés után,  Egyesült Államok-Ausztria 6-1.  A csoport állása: 1. Egyesült Államok 6 pont   már továbbjutott,  2. Svédország 4   már tj., 3. Lettország 2, 4. Ausztria 0.

D-csoport (Zürich-Kloten): FinnországDánia 5-1,   CsehországNorvégia 5-2.  A csoport állása: 1. Finnország (már továbbjutott) 6 pont  (10-1), 2. Csehország  (már tj.) 6 (10-2), 3. Norvégia 0  (2-10), 4. 3. Dánia (1-10) 0.
Keddi eredmények, A-csoport: A KanadaSzlovákia mérkőzés lapzártánk után ért véget.
B-csoport: OroszországSvájc 4-2. A NémetországFranciaország mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Magyarország  Fehéroroszország
1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Zürich, 3000 néző. Vezette: Hansen (norvég).

Magyarország: Szuper  Svasznek, Sille, Palkovics, Fekete, Vas J., Horváth, Tokaji, Peterdi 1, Vas M., Ladányi (1), Ennaffati, Szélig, Jánosi, Holéczy, Kovács, Ondrejcik, Kangyal, Majoross, Vaszjunyin. Szövetségi kapitány: Pat Cortina.

Fehéroroszország: Mezin   Szalej, Rjagyinszkij, Uszenko, Kosztyucsonok, Basko, Gyenyiszov, Antonov,  Mihaljov, Kolcov, Csuprisz, Kaljuzsnij 1 (2), Grabovszkij 1, Ugarov 1, Kovirsin, Antonyenko  (1), Gyemagin, Kulakov, Sztasz. Szövetségi kapitány: Glen Hanlon.

Kiállítások: 10, illetve 2 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!