Közlekedési problémák a körforgalomnál

Olvasónk egy panorámafotó segítségével szeretné szemléltetni Dunaújváros egyik - ha nem a legnagyobb - bejárójánál lévő közlekedési problémákat.

Dunaújvárosi Hírlap

„1. A szemben található hajléktalan szálló lakóinak, ahhoz, hogy szépen át tudjanak jönni egy kis lángost vagy zsíros kolbászt falatozni, sajnos minden szabályt meg kell szegniük. Ugyanis - mint az látható - gyalogos átkelőhelynek sajnos semmi jele sincs ... Nap, mint nap szembesülök azzal a ténnyel, hogy 1-2 lakó az út közepén szambázva kel át a büféhez az autók között ... előbb-utóbb baj is lehet belőle. Számomra megdöbbentő az a tény, miszerint úgy adták át ezt az épületet, hogy semmiféle gyalogos átkelőhelyet nem létesítettek előtte!!!


2. A második nagy probléma is szépen látszik eme panorámafotón. Mégpedig az, hogy ha valaki gyalogosan szeretne kisétálni a Park Center-be akkor annak is hasonló vétségeket kell elkövetnie. Dunaújvárosból kijövet csak a vasútállomás bejárójáig van épített gyalogos útvonal, onnantól sajnos nincs összekötve a másik oldalon lévő gyalogos útvonallal ami a Park Centerbe vezet.

3. Gépjármű közlekedés is nagyon érdekes itt a záróvonal miatt. Ha én a másik oldalra át szeretnék menni akkor szabályosan az alábbi módon tudom azt megoldani. Jobbra indexelve kimegyek a városból miközben feloltom a lámpákat (ugyebár ez kötelező ahogy elhagyjuk a Dunaújváros táblát), majd teszek egy szép kört a 6-os főúton lévő korforgalomban miközben a csodás tájat figyelve ugyancsak azt látom, hogy mindenhol méteres gaz van az árkokba (mint azt mondtam ez Dunaújváros egyik legnagyobb bejárója). Mindezek után szépen behajtok a városba ahol folytathatom utamat a város felé ...

Kérdezem én: Nincs erre valami ésszerű megoldás? Zebra ... felezővonal ... szerintem megfontolandó lenne...” - zárja levelét olvasónk, Bogó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!