A hazai mezőgazdaság fejlődéséről érdeklődött a lett küldöttség

Mezőfalva-Sárbogárd - Lett mezőgazdasági küldöttség kereste fel pénteken a Mezőfalvai Mezőgazdasági Zrt. nagyhörcsöki telephelyét és sismándi központját.

Pekarek János

A Mezőfalvai Mezőgazdasági Termeltető és Szolgáltató Zrt. sárbogárd-nagyhörcsöki szarvasmarhatelepén fogadták péntek délelőtt a magyarországi látogatáson tartózkodó lett mezőgazdasági delegációt.

A Laimdota Stranjuma miniszter asszony vezette küldöttséget (amelynek tagjai között voltak Aivars Lapins és Rigonda Lerhe lett helyettes államtitkárok is) Budai Gyula magyar mezőgazdasági államtitkár, Tóth Kata helyettes államtitkár és Zászlós Tibor, a zrt. vezérigazgatója fogadta a határban.

A ridegtartásban nevelkedő, díjnyertes állatokat is felsorakoztató, charleroi, illetve hereford fajták keresztezéséből született húsmarhaállomány világszerte ismert. Európán kívül, például Kanadában is vásároltak már Mezőfalváról.

A Nagyhörcsökön tett látogatás után a lett vendégek a zrt. mezőfalva-sismándi központjában tájékozódtak a gazdálkodásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!