Mészáros újra indul a kórház főigazgatói posztjáért

Dunaújváros - Az állami kézbevétel nem feltétlenül igényelte volna a kórházak vezetőinek újbóli pályáztatását, de a törvényi szabályozás ezt írta elő.

Gallai Péter


Több mint hatvan kórház  - városi intézmények és szakrendelők - posztra írt ki pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Ez már a második kör, az előző során huszonhárman nyerték el megbizatásukat.  A szervezet honlapján megjelent kiírások között szerepel az a  tizenkét kórházigazgatói poszt is, amelynek pályáztatása az előző körben eredménytelenül zárult. Mellettük ötven városi kórház főigazgatói, valamint gazdasági igazgatói posztjára várják a   hatvankét évnél fiatalabb jelentkezőket. Köztük van a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház  is, amelynek tavaly az önkormányzat által öt esztendőre  kinevezett főigazgatója, dr. Mészáros Lajos  is folytatni szerené a munkát.
- Természetesen beadom a pályázatomat, ezt nem a fenntartó változása miatt, hanem törvényi előírások miatt kellett kiírni az intézmények esetében. Az önkormányzat helyett  már a GYEMSZI bírálja majd el a beadott anyagokat. A pályázatomat az egy évvel ezelőttihez képest aktualizáltam, hiszen azóta történtek változások, s más a fenntartó - mondta lapunknak a főigazgató, aki azt is  hozzátette, hogy a július elsejei tulajdonosváltás miatti átadás-átvétel megtörtént, de adminisztrációs  munkájuk akad még ezzel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!