Fürödhetünk a szabad strandon augusztus 20. után?

Dunaújváros - Az időjósok szerint remek strandidő várja az ünneplőket az előttünk álló hétvégén a Szalki-szigeten. Ám mi lesz majd utána?

Szabó Szabolcs

Központilag vezényelt sajtótájékoztaó ide, hivatalosan is beígért strandnyitás oda, némi késéssel nyitott a Szalki-szigeten található szabadstrand. A népszerű fürdőhely már a május eleji forró hétvégéken is ezreket vonzott, ám akkor még gyakorlatilag illegálisan kóstolhatták a vizet a fürdőzők. A strandszezon a hivatalos beharangozás után és a kellő engedélyek megérkezésével indult el. A strand idén (is) jól teljesített: vonzotta a fürdőzőket. A város ebben az évben is a Szalki-szigeten rendezi hagyományos augusztus 20-ai ünnepségsorozatát, amelyet majd a 21 órakor kezdődő tűzijáték zár majd. Kérdés azoban, hogy ünnep után – mi lesz a fürdőhellyel. Lapunk információi szerint ugyanis az előttünk álló hosszú hétvége után lezárul a Szalki-szigeti strandszezon: az üzemeltető által kért engedélyek 20-val lejárnak. A meterológusok szerint az idei nyár korántsem ér végetaugusztus huszaduikával, hiszen még a jövő hét végére is legalább 30 fok feletti hőmérsékletet jósolnak a szakemberek. A következő hetekben a strandra látogatóknak azonban nem csak emiatt nem kell aggódniuk. Már az előszezon is zsúfolt volt a Szalki-szigeten, a korán beköszönő nyár már május elején a partra vezényelte a fürdőzőket, akik akkor is nyugodtan hűsölhettek. Igaz ugyan, hogy a júniusi nyitás előtt pár nappal többször is megjelentek a vízirendészet munkatársai a strandon, ám a fürdőzőket nem büntették. A hosszan tartó nyári melegre való tekintettel érdemes lenne meghosszabítani a nyitva tartási időt az üzemeltetőknek – vetették fel lapunkat megkereső olvasók. Mint ismert, az üzemeltetési feladatokat idén a Hunép- Uniszol, az élményfürdő üzemeltetője látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!