Felemás strandhelyzet: csak egy helyen lehetett csobbanni (frissítve)

Dunaújváros - A fürdő ismét bezárt, a szabadstrand nem fürödhető, az uszoda köszöni szépen: fogad!

Szabó Szabolcs

Fürödni tilos!  jelzésű tábla fogadta a szabadstrandra lelátogatókat szerdán is. Bár a város népszerű fürdőhelye a múlt héten pénteken hivatalosan is megkezdte a szezont, az érvényben lévő hatósági engedélyek értelmében csak napozni lehet a Szalki-szigeti fürdőhelyen - csobbani nem.
A június 8-án újranyitott Aquantis élményfürdő szerdán nem fogadott vendégeket. Az épület kapujában álló információs tábla szerint műszaki okok miatt kényszerültek a leállásra. A szakemberek dolgoznak a hibák kijavításán, így szombaton ismét nyit a fürdő. A három városi lehetőség közül  hivatalosan  egyet látogathatott a nagyközönség a szerdai kánikulában: a Fabó Éva Sportuszodába ma több mint ezren váltottak belépőt.  

- Való igaz, a hatályos engedélyek értelmében még nem lehet fürödni a szabadstrandon, így az utóbbi napokban is felhívtuk erre az itt tartózkodók figyelmét - fogalmazott a DH-nak Varsányi Gyula, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrörs vezetője. Aki elmondta: szabálysértés miatt eddig senkit nem büntettek meg  a tilosban történő fürdőzés miatt, a vízbe a tiltás ellenére megmártózókat  pedig első körben csak figyelmeztetik.
Információink szerint csütörtökön újabb bejárás lesz a szabadstrand területén,  amelynek keretében többek között a víz minőségét is vizsgálják majd a szakemberek.  Ha az ÁNTSZ illetékesei mindent rendben találnak, végre hivatalosan is elindulhat  a fürdőszezon - akár már a hét végén.

- Az utóbbi évek tapasztalataihoz hasonlóan nem csökken az uszoda népszerűsége. Napi 1000-1200 vendéget fogadunk és remélhetően ez a szabadstrand és az élményfürdő bekapcsolódása után is megmarad - felelte megkeresésünkre Selyem József, a Fabó Éva Sportuszoda vezetője, aki hozzátette, hogy az utóbbi öt évben történt felújításoknak köszönhetően biztonságosan üzemel az uszoda és éves szinten több mint kétszázezer vendéggel számolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!