Kitüntetést vehetett át Végh Ferenc tűzoltó alezredes

Dunaújváros - A város közgyűlése Dunaújváros Közbiztonságáért díjjal tüntette ki Végh Ferenc tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének iparbiztonsági felügyelőjét. Az elismerést Cserna Gábor, polgármester adta át a Városházán.

Bokros Judit

Végh Ferenc hivatásos tűzoltóként 1995. november 1-jén szerelt fel a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságra, majd 2005 októberében a dunaújvárosi tűzoltóság tűzmegelőzési osztályvezetőjének nevezték ki. 2012. április 1-jétől a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének iparbiztonsági felügyelője.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható méltatás szerint Végh Ferencet minősítése és teljesítményének értékelése alapján elöljárói kiváló és magasabb beosztásba történő kinevezésre javasolt tűzoltónak ítélik. Munkáját minden esetben példamutatóan határidőre végzi el. A tűzvizsgálatok alkalmával a pontosság, és precizitás, valamint többlet szolgálat jellemzi. Jelenlegi beosztásában a szakhatósági ellenőrzési tevékenységében feladatait nagy igyekezettel és kreatívan látja el, kiemelt figyelmet fordítva a jogszabályi előírásokra. A fővárosból történő áthelyezését követően rövid idő alatt beilleszkedett a dunaújvárosi közösségbe, munkabírása kiemelkedő és beosztottjai számára is példamutató. Szakmai tudását és egyéni képességeit folyamatosan, a kötelező szakmai továbbképzéseken túl, egyéni önképzéssel is fejleszti.

Dunaújváros és a környező települések tűzvédelméért végzett tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése 2012-ben a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat adományozta Végh Ferenc tű. alezredesnek, aki április 12-én vehette át az elismerést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!