A DAB maradna a Nationalligában

Dunaújváros - Véget értek a bajnokságok jégkorongban, most a vébék idejét éljük. Ez nem jelenti azt, hogy a klubok nem készülnének az ősszel kezdődő újabb szezonra.

Agárdy Csaba

A DAB legutóbb a MOL Ligában és az osztrák másodosztályban, a Nationalligában szerepelt. A szezon befejezés után a dunaújvárosiak azt tervezték, hogy a következő idényben is mind a két bajnokságban részt vesznek. Azonban az utóbbi napokban a Nationalliga felől nem túl jó hírek érkeztek. Csütörtökön beszámoltunk arról, hogy az ezüstérmes ATSE Graz visszalépett a sorozattól.  A bajnokság után a győztes Innsbruck is jelezte, ők legközelebb az olasz ligában indulnának, míg a harmadik Dornbirn az EBEL-t vette célba. Az innsbruckiaknak nem engedélyezte az osztrák szövetség az olaszoknál való részvételt, ezért ők is fontolóra vették, az EBEL-t. A tizenkét csapatos mezőny így alaposan meggyengülhet, az is felvetődött, hogy megszűnik a Nationalliga. Erről azonban az osztrák szövetség hallani sem akar. Az osztrákok szerdán este a DAB elnökét, Azari Zsoltot megkeresték, hogy ha kevesebb csapattal rajtol a bajnokság, a DAB-ra számíthatnak-e. Főleg úgy, hogy megszüntetnék az eddigi keleti és nyugati csoportot, az egész mezőnyt összeolvasztanák. Azari Zsolt lapunk kérdésére annyit mondott: az osztrákokat arról tájékoztatták, a DAB szándéka az, hogy a következő szezonban is részt vesz a bajnokságban. Az egyeztetések érdekében az elnök jövő héten Ljubljanába utazik a divízió I-es világbajnokságra, ahol az osztrák csapattal is játszunk, és ott szeretne az osztrák vezetőkkel személyesen tárgyalni és egyeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!