Készen van a pálya! Vasárnap indulhat meg a forgalom

Rácalmás - Vasárnap indulhat meg a forgalom a helyreállított pályán a legújabb becslések szerint. A szörnyen tönkrement pálya helyén gyönyörű új áll. Munka még akad bőven.

Pekarek János

Az utolsó három tönkrement vagont szabdalták szét ma délután a rácalmási vasútállomásnál abból a tizenháromból, amelyek kisiklottak szombaton délelőtt, egy negyvenvagonos, kétmozdonyos szerelvény részeiként. A többi roncsot már szétvágva elszállították,  ez a maradék három nem akadályozta a helyreállítási munkálatokat.

Nem is nagyon volt mit akadályozni: a szombaton délelőtt hihetetlen mértékben feltúrt, soha helyrehozhatónak nem tűnő pályatestet, a feltépett talpfákat, az összevissza görbült síneket, a kidőlt jelzőberendezéseket mára helyreállították.

Kívülálló számára hibátlan pálya és vágány fut a baleset helyszínén végig. A helyreállítás alapkoncepciója ugyanis az volt, hogy a rácalmási vasútállomáson keresztül nyílt pályát létesítenek: mintha a vágány nyílt mezőn futna.

Később majd helyrehozzák a kitérőket, egyebeket is, naponta egynéhány órás vágányzárak mellett, akár több heti munkával.

Legutóbb az volt a MÁV álláspontja, hogy ha kedden délelőtt sikerül elszállítani az útból a megsérült vagonok utolját is, akkor negyvennyolc órával később megindulhat a forgalom. Nos, kedden félretették az utolsó vagont is  és negyvennyolc óra múltán valóban készen volt a pálya!

Láttuk  a saját szemünkkel.

A forgalom azonban még nem indult meg. Hackl Mónika MÁV-szóvivőtől megtudtuk: előre nem látott problémák jöttek közbe, a forgalom a mostani becslés szerint vasárnap indulhat meg.

Az is jó eredmény lesz a baleset után látottakhoz képest. Hiszen a kár: több százmillió forint volt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!