Bajszukra fagyott a hideg - Állatokat is menteni kellett

Székesfehérvár - Nem csak az emberek, de az állatok elhelyezéséről is gondoskodni kell, ha fűtés hiányában életveszély áll fenn. Több kutyát menhelyre vittek, miután gazdáikat szállóra vitték.

S. Töttő Rita

Most hasznát vették a katasztrófavédők annak az együttműködési megállapodásnak, melyet az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvánnyal (ASKA) kötöttek. A fagy miatt ugyanis több alkalommal is gondoskodniuk kellett a fűtetlen helyiségekben élő emberekről, akiket ideiglenesen hajléktalanszállókon helyeztek el. Viszont az állataikat sem hagyhatták magukra, akik szintén cudar körülmények között töltötték a mínuszokat.

- Némelyiküknek már jégcsap lógott a bajuszán - meséli Molnár Tamásné, a nem rég egy netes szavazáson a hónap  állatmentője címet elnyert ASKA titkára. Az Iszkai úton egy idős embert kellett a fagyos lakásból, a Berényi úton pedig hajléktalanokat vittek  a melegedőre. Az állatokat a Herosz Takarodó úti menhelyén helyezték el, míg vissza nem kerülhetnek az ebek otthonukba.

Az ASKA egyébként nem csak Fejér megyében gyűjti be a kóbor vagy nehéz helyzetben lévő állatokat: nem rég például Bábolnán jártak, ahol fagyhalált halt gazda árván maradt kedvencét mentették meg a hasonló sorstól.

Krepsz Gyöngyi, a Herosz vezetője kérdésünkre elmondta: a nagy hidegben szőnyegekre lenne szükségük, hogy megakadályozzák a hideg földből való visszasugárzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!