Az újvárosi Rosti iskola csapatai ismét döntősök voltak

Dunaújváros - Immár sokadjára rendeztek úgy kézilabda diákolimpiai döntőt a hétvégén a VI. korcsoport számára, hogy ezen a dunaújvárosi Rosti középiskola lány és fiú együttese is érdekelt volt. Előbbiek ezüstérmesek lettek, utóbbiak ötödikek.

Gallai Péter

A Veszprémben lebonyolított torna nyolcas döntőiben  - nem rendezői jogon - egyedül Fejér megye képviseltette magát két együttessel, a  dunaújvárosi Rosti iskola lány és fiú gárdája  révén. - Azt hiszem  magáért beszél,  hogy ismét eljutottunk a legjobbak közé. A döntőre nem a legjobb körülmények között készültünk,  anyagi forrás hiányában az utazás és étkezés fizetése kérdéses volt.  Ám a Hírlapban megjelent cikk hatására is, már másnap hatvanezer forintnyi felajánlást kaptunk:  kollégáktól, az iskola alapítványától, szülöktől, magánemberektől. A fuvarozó is jelentős engedményt adott, jó volt tapasztalni ezt az összefogást - fogalmazott Dobra László, a  Rosti iskola testnevelője.

Majd rátértünk az országos döntőre, amelyen remekül helytálltak a középiskola fiataljai. Pedig már a sorsolások sem kedveztek egyik csapatnak sem. A fiúk miután legyőzték a Pécset (31-27), kikaptak a Szegedtől (25-35) és döntetlent játszottak a fővárosi Csanádi iskolával (28-28). Amennyiben csak egy góllal is, de nyernek, éremért játszhattak volna.  Ám így az ötödik hely volt a tét, a  helyosztón Hajdu Tamásék  magabiztosan győzték le a Nyíregyházát.

A lányok a Róth Kálmán vezette Győr mögött a második helyen zártak a csoportban, a Debrecen és a Veszprém előtt, majd  az elődöntőben a Békéscsabát iskolajátékkal múlták felül (29-23). A fináléban pedig újra a Győr  jött, s hiába vezettek sokáig az újvárosiak, ismét kikaptak, ezúttal 25-20-ra

- A lányok, bár pityeregtek az elveszített finálé után, minden dicséretet megérdemelnek. Így volt ezzel az összes, külsős szakember is. Előzetesen érmet várunk tőlük, teljesítették. A döntőben sajnos  a végére elfogytunk, nem bírtuk erővel. A fiúk is hősiesen helytálltak, különösen annak a fényében, hogy mivel a Dunaferr SE megszűnt, ezért különböző  klubokban szerepelnek a játékosok. Azaz a csapategység nem igazán volt összeszokott. Szóval, csak büszkék lehetünk tanítványainkra  - vont mérleget Dobra László.

A  fiúknál a gólkirály és a legtechnikásabb játékos Hajdu Tamás lett.

A döntőben szereplő lány és fiú csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!