Továbbra is szükség volna meleg holmikra az utcán élőknek

Dunaújváros - Hétköznapi emberek ajánlottak fel több tucat takarót az utcai szociális szolgálatnak. A szervezet decemberben fogyott ki a készletekből.

Szigeti Sándor

Már decemberben elfogyott a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány négyszáz darabos takarókészlete  írtuk korábban. Tavaly az egész téli krízisidőszakra elég volt ez a mennyiség, most azonban már az év utolsó hónapjában hiány mutatkozott.

A Dunaújvárosi Hírlap szerkesztőségét ekkor kereste meg az alapítvány. A történetet megírtuk, olvasóink pedig az ügy mellé álltak:

- Több tucat takaró érkezett az azóta eltelt időszakban, amelyeket ezúton is nagyon köszönünk. Folyamatosan adjuk ki a felajánlásokat a rászorulóknak - hangsúlyozta az alapítvány általános elnöke.

Oláh János hozzátette: tartalék-készletet így sem tudtak felhalmozni, hiszen az igények folyamatosak:

- Továbbra is hálás szívvel várjuk az adományokat, ugyanis takarókra még mindig  nagy szükségük van az utcán élő hajléktalanoknak - jegyezte meg Oláh János.

A novemberben kezdődött  téli krízisidőszakban Dunaújvárosban eddig nem történt fagyhalál.  Ehhez az is hozzájárult, hogy a legkritikusabb állapotban lévő fedél nélkül élőket rábeszélték, hogy hagyják ott a parkokban, utcán lévő menedékhelyeiket,  és legalább télre költözzenek be a hajléktalanszállóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!