Ocskay emléktorna - Bronzérmes a DAB, a Sapa nyert

Székesfehérvár - Vasárnap tartották a szombaton kezdődött, ifj. Ocskay Gábor emlékére rendezett jégkorongtorna döntőjét. Délután a DAB a Csíkszeredával csapott össze, majd a Sapa-HC Asiago meccs következett.

Silye Sándor

A vasárnapi bronzmérkőzésen megismétlődött a legutóbbi Mol Liga-döntő, azaz a DAB.Docler-HSC Csíkszereda párharca. A szombati főmeccsen már tapasztalt, indulatoktól sem mentes légkör uralta a szerény érdeklődés mellett zajló összecsapást. A Sevela - Hegyi, Pozsgai, Azari, Galanisz, Kiss Á., Kiss D., Hüfner, Szappanos, Vaszjunyin, Somogyi, Jobb, Lencsés, Papp, Gröschl, Pavuk, Nagy, Erdélyi, Mestyán, Virág, Szabados alkotta újvárosiak gyorsan kétgólos hátrányba kerültek. A középső játékrésztől már motiváltabb kohászt láthatott a publikum, zsinórban 3 találatot mélyítettek el a szeredaiak hálójában. Petresék erejéből  még futotta egyenlítésre, ám az azt követő két újvárosi  találatra elmaradt a válaszuk. A szombaton Peterdi Imrével szerződést kötött piros-fehérek, elcsípve a bronzérmet ismét bizonyították, hogy légiósok nélkül is szerethető és ütőképes együttes formálható.

 DAB.Docler-HSC Csíkszereda 5-3 (0-2, 3-1, 2-0), 

gól: Somogyi 2, Galanisz, Virág, Kiss Á., illetve Hurtaj, Mihály E., Antal.

A dunaújvárosiak és a csíkszeredaiak "előjátéka" után jöhetett az ifj. Ocskay Gábor Emléktorna sorsát eldöntő mérkőzés a Sapa Fehérvár AV19 és az olasz bajnok HC Asiago között.

Palkovics lövése volt az első, ami munkát adott Perugini kapusnak. Mindjárt utána már Sofron került helyzetbe, de az említett portás a helyén volt, aztán Benetti feküdt ki egy jól eltalált lövéstől. Az első 5 percben jószerivel csak az olasz kapu előtt siklott a pakk, nagy iramban pörgött a játék, a Sapa jóvoltából. A 7. percben Tessari mutatta meg, ők is képesek veszélyeztetni az ellenfél kapuját. A 11. percben a 11-es számú Ladányi helyzeténél hördült a lelátó népe, de Perugini ismét hárított. A 10. percben robbant a csarnok: Kovács átadását Ryan lőtte a kapuba, 1-0, és meg sem álltak a házigazdák háromig. A 15. percben Perugini segítette az újabb találathoz a Sapát. Nagy Gergely majd az alapvonalról lőtt, a korong pedig a kapus korcsolyájáról került a kapuba, 2-0. Egy perc múlva Magosi a kék vonal környékéről elemi erővel bombázott a kapuba, 3-0. Kettős emberelőnyben Johansson szerezhette volna a negyediket, de a nagy tűzijáték végén érintetlen maradt az ellen hálója.

Olasz kapuvassal kezdődött a folytatás, Henrich bombája csattant nagyot. Változatos játék közepette teltek a percek, de a gólokat megint a Sapa szerezte. A 26. percben bent volt a negyedik: sakk-matt helyzet végén Magosi másodszor talált be, 4-0. A 32. percben Palkovics avatta fel az olasz cserekapust, ez volt az ötödik, 5-0. Az itáliaiak ökölvívásban jelezték heves vérmérsékletüket, utána Vigilante szusszanhatott egyet, több esemény már nem volt ebben a szakaszban.

A 44. percben az olaszok örülhettek, Vigilante piszkálta be Presti passzát. A buli után jött a Volán válasza: Mihály iratkozott fel a göllövők, Palkovics az asszisztadók listájára, szólt is az ének, 6-1. A 36. percben Mihály tovább gyakorolhatta a gólörömöt, most Johansson passzolt jól, 7-1. Cifrázta, néha túlcifrázta a játékot a vendéglátó, de ez már örömjáték volt, tisztelegve a hajdani társ emléke előtt. Kissé lankadtak a jégen levők, ami nem csoda, hiszen minden eldőlt, az utolsó percekben már senkit nem feszített a tét, sem itt, sem pedig ott. Végül vastaps köszöntötte a győztest, a Sapa csapata biztatást adott híveinek a közelgő EBEL előtt.

Nyert a Sapa, második az Asiago, harmadik a DAB.Docler, negyedik a Csíkszereda.
Különdíjasok: a legjobb kapus Munro (Sapa), a legjobb hátvéd Fata (Asiago), a legjobb csatár Ryan (Sapa), a legjobb fiatal játékos díját az Ocskay család ajánlotta fel, Kovács Gábor, míg a Tisza Volánét Magosi Bálint kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!