Ifjúsági film a Cruel World Team-től

Dunaújváros - Véget ért a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film forgatása. A Bernáth Zsolt rendezte mozit idén decemberben mutatják majd be a városban...

Boda Bence

A két Sherlock Holmes-rajongó tinédzser kalandjait elmesélő mozi egy hónapon át forgott Dunaújvárosban. A főszereplők Szénási Kristóf (Holmes szerepében), a Watsont megformáló Ungvár Ádám és az Ica karakterét alakító Kugler Nikolett  akik nem mellesleg életükben először álltak a  kamerák kereszttüzében. Rajtuk kívül szerepel az alkotásban a már több rutinnal rendelkező Gáspár Tibor, Karalyos Gábor, Kiss Attila és Tahi-Tóth László is.

A film utómunkálatai előreláthatóan ezév decemberéig húzódnak majd el, így minden becslés szerint még karácsony ünnepe előtt,   decemberben láthatja  az alkotást az újvárosi publikum  valószínűleg az országban elsőként. A szélesebb közönség a jövő évi Magyar Filmszemlén tekintheti meg először az ifjúsági mozit.

A film alkotói amúgy a dunaújvárosi Cruel World Team (CWT) független filmes csapat tagjai. A társulat 1994 óta működik, olyan alkotások fűződnek hozzájuk, mint a Hasfalmetszők, vagy a Sohasevolt Glória.

A film további alkotói: a film forgatókönyvéért felelős Kis-Szabó Márk, az operatőr Szentkuti Tamás, a vágó Végh Zoltán, valamint a zeneszerző Gulya Róbert.

A filmből egy rövid előzetest már megtekinthetnek az érdeklődők az alkotás honlapján, www.sherlockfilm.hu oldalon!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!