Tisztább lett a víz, de illetéktelenek nyitották meg a zsilipet

Dunaújváros - Kinyitották a szabad strand zsilipjét, hogy frissüljön a víz. Horgász és fürdőző ennek egyaránt örül. Csakhogy illetéktelenek jártak el.

Szigeti Sándor

 

 

- A zsilip felnyitásával mindenki jól járna. A strandolók a jobb minőségi víznek örülhetnek, a horgászok pedig a halaknak - jegyezte meg lapunknak Kövér Sándor.

Az egykor energetikusként dolgozó férfi a helyszínen is megmutatta: a szabad strand vize mélyzöld árnyalatú volt, míg a zsilip túloldalán szemmel láthatóan világosabb volt a természetes Duna:

- Ez azt jelzi, hogy a nagy Dunában több az oxigén, a növény és természetesen a hal is - mondja Kövér Sándor.

Az ügyben azután hamarosan nem várt fordulat történt! Tegnap olvasónk is, mi magunk is örömmel tapasztaltuk, hogy kinyitották a zsilipet. Ám amikor az önkormányzatnál érdeklődtünk, kiderült: a történet tartogatott még egy, igen különleges fordulatot:

- Illetéktelen személyek nyitották ki a zsilipet, akiknek erre nem volt felhatalmazásuk. Éppen a mai napon értesültünk az esetről, amely már a második ilyen ebben az évben - mondta el kérdésünkre Szendrődi Tibor, az önkormányzat városgazdálkodási igazgatóságának vezetője.

Szendrődi Tibor hozzátette: az önkormányzat és a Dunaferr Horgászegyesület között létezik egy megállapodás, amelynek értelmében az egyesület jelzi, ha a zsilipet célszerű lenne megnyitni. Ám ezúttal nem ez történt, ismeretlen személyek magánakciójáról van szó.

- A zsilip vízügyi műtárgy. Az emelőszerkezet mozgatásához célszerszámra van szükség, ám a jelek szerint valaki rendelkezik ezzel. A tegnapi bejelentés után most azon gondolkozunk, miképpen lehetne lezárni az emelőszerkezetet. A hidat természetesen meghagynánk a közlekedők számára, hiszen sokan használják - tette hozzá az igazgatóság vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!