Galambcsapda: ki van benne?

Dunaújváros - Rendszeresen jelentkeznek nálunk panaszos olvasók: városi lakóházuk megtetszett a galambok százainak, amelyek elijeszthetetlennek tűnnek. Ám...

Pekarek János

Múlt heti, a Görbe utcai galambinvázióról szóló cikkünk nyomán újabb segélykérés futott be hozzánk.

Ezúttal a Vigadó utca 6-ból telefonált Kőrösi Ferencné, hogy környékükön ugyancsak tarthatatlanná vált a helyzet: a négyemeletes, lapos tetős épület felső és néhány közbenső párkányán tanyát ütöttek a galambok. Ráadásul, bár sokfelé járkálnak a hosszú házon, úgy látszik, szükségük elvégzésére kizárólag a 6. lépcsőház lakásainak Duna felőli oldalát szemelték ki.

Bár Kőrösi úr, telefonáló olvasónk férje napi rendszerességgel takarítja az ablakpárkányokon és a csepegőjárdán összegyűlő guánót, a látvány valóban megrázó. S hiába a lakók által kieszelt riasztók, lebegő szalagok, szögek, korlátok: a galambok elijeszthetetlennek tűnnek.

Nekik sem tudunk mást javasolni, mint amit a helyi múzeum vezetői hasonló helyzetben kitaláltak. Fehérváron működik egy vállalkozás, amely  csapdába ejti a galambokat, majd elszállítja őket. A kis cég fenn van az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!